view my entries with this:

Monday, October 31, 2011

seKitar kArniVAl nAsyeeD di UKM

salam kourank..
so, before tdo nie...
i nak citer kat kourank pasal festival nasyeed yg berlangsung baru2x nie..
tempat: DECTAR, Universiti Kebangsaan Malaysia
tarikh: 30 Oktober 2011
masa: 8.30 malam

malam tu macam banyak benda jugak nak catch_up..
tp, pegi jugak...
i kan teruja bab2x macam gini...
bukan teruja pasal cowok ea...
teruja jalan2x..
so, bersama masyi dan naim...
i pown melangkahkan kaki ke dectar...
lalalala..


canteqnyew baju..
dapat maner bang?..
hehe...
















nie la abg kamil..
senior i dulu..
antara otai IQ Semarak..
apakah itu?
group nasyid sekolah menengah kebangsaan Seri Perak..
hehe..
senior i nie..
skarang dia study kat UPM..
tahniah abg Kamil..
ngee...
(,")

teringin nak dengar nasyid2x dulu..
kalu dulu, group diorang nie nasyid sampai nangis2x aq dibuatnyer..
subhanallah..
merdunya suara yg Allah ciptakan..
semoga ia dapat menambat hati pendengar ketika alunan zikr dibacakan...
(,")



posing.. jangan tak posing...
lalalala..


oppsss...
sorry, yg nie tak sengaja.. hehe..

aperpun...
tahniah kepada semua pemenang...
(,")

Sunday, October 30, 2011

 "BEN ASHAARI & LYSSA SECRET : Antara dua blog "

assalamualaikum kourank..
haa...
first time nampak segmen macam nie...
wah!! sangat kreatif la blogger skunk nie..
aq pown tak terpk langsung nak buat macam nie...


buat lyssa dan abg ben:

mau join segmen nie...
hehe..

orite...
1st question: persamaan paling ketara adalah...
abg ben ngan lyssa...
dua-dua pown ada entry about this segmen...
hik2x..
neyh nak bagi kredit kat lyssa ngan abg ben...
sebab kourank berdua membuktikan bahawa alam maya sebenarnya tidak membataskan atau tidak menyekat ke'sosial'itian masyarakat...
macam pelik jer perataan tu...
tp, lyssa ngan abg ben faham kowt...
sebab i know both of u memang blogger yg bijak..
ngee...

argh..
lagi sepuluh minit...
rush2x...

2nd question:
u all boleh boleh carik lagi variasi untuk segmen2x macam nie...
cuba cetuskan 1 idea yang boleh jadik batu loncatan kepada semua blogger untuk turut serta dalam segmen macam nie...
coz kourank banyak bg lesson kat sini...
i mean...
pasal tutorial, kehidupan...
and all of that is one path of knowledge..
galakkan blogger untuk membaca and menulis ilmu kepada masyarakat...
sangat brilliant..
ingat kalimah ini:
IQRA'
knowledge was the important thing in the world..
manage it carefully and u'll be succeed...
hik2x..

aperpun, gud luck buat both of u, for me, and for all bloggers...
sayang kat kourank...
muaaakkkzzz...


1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi

salam kourank..


ja jang...
arie nie aq nak join GA from mr Baiz..
u know..
hadiah dia macam best jer kan...
jom jo_in..

daripada bosan tak buat aper...
hik2x...
lalalalala....


Saturday, October 29, 2011

joG & mElantAk nAsIk leMAk KthO..

salam kourank...
haaa....
aq baru lepas balik jogging nie..
best giler dapat keluarkan peluh...
best sangat2x..
ringan sikit raser kepala daripada masalah2x dan khayalan2x kosong..
tuuuutttttt...
aper kah...

after meng'action'kan diri...
konon2x tunjuk rajin la dekat mahasiswa ukm neyh...
aq, masyi ngan naim pown pegi melantak kat cafe ktho...
macam sia-sia jer kan lepas jog gi makan...
ader kitourank kesah?
lalalalala...
tak der, makan untuk keperluan diri jugak...
tenaga tu kan..
menu aq:
nestlo ais 'plus' pisang sebijik..
menu masyi:
teh 'o' ais 'plus' nasi lemak
menu naim:
teh ais 'plus' nasi lemak


nampak sedap kan...
hmmmm...
dengar dulu citer..

makan punyer makan, citer punya citer...
tetiba muker masyi jadik merah...
air dah separuh dah tu...
nasi ada lagi 3/4...
makan punyer makan...
tetiba masyi nangeh...
kitourank punyer la ketawa...

tak baiknyer kitourank gelakkan dia..
eh, bukan aper...
sebab nasik lemak tu pedas sangat..
serius!!
sampai keluar air mata masyi makan..
hehe...


comel kan..
ngee...

memang berapi nasik lemak tu..
kalau kourank nak challenge diri..
boleh la datang ke kolej tun hussein onn, ukm ea...
try nasik lemak itu..
kompem terangkat...
kalah kfc yg baru neyh...
bak kater boboiboy:
terbaek!!


p/s: jom jog dr buat benda tak berfaedah...
jaga kesihatan kourank..
sayang kourank sangat2x..

goDam Ps di pAGi buTA...

siap jugak akhirnya header..
muahahaha..
sanggup siapkan although dah nagntok giler2x macam nie...
so far..
lusa dah start keje...
harap semua okay...

kourank!
jom intai..
tak rugi pown kalau kourank intai sekejap..
jom..
hik2x..
klik bawah nie ea...


tq kourank...
semoga kourank sihat jer selalu..
ngee...

Friday, October 28, 2011

yeay!! dapat dooDle la kourank...

assalamualaikum kourank..
dan selamat hari jumaat...
entry kali nie simple je...
just nak bgtau kourank..
akak dapat doodle baru..
nak tengok x?


ca..cang!!


doodle nie fizzi yang buat...
dia nie pakar dalam bab2x komputer nie termasuklah grafik..
so, jom terjah blog dia kejap...


dek..dekedek..dekedek...


Thursday, October 27, 2011

gi mEmbACer bersAma Masyi..

salam kourank...
so, tadi gi membaca kat library..
terasa sangat lama dah tak membaca...
otak pown ghaser beku semacam jer kan..
hehe..

alhamdulillah..
at last, dapat jugak menimba ilmu..
oleh kerana segan nak masuk kat dalam satu site tu, so kitourank just remain kat dalam bahagian am..
majoriti buku kat situ are about encyclopedia...
genre yg aq bacer tadi adalah about:
religion, science and military..
baru 5 minit bacer...
tetiba mata mengantuk sangat..
ini semua gara2x peyut sedang memproses makanan lunch...
dapat keluar makan dengan member lama (buget)..
hmm.. selera memang tip top la kan...
terkesan la pulak kat tempat sunyi ber'air-cond' tuh..
pergh.. sangat nikmat nak tdo..

lalu aq mula meletakkan kepala kat atas meja..
baru nak terlelap dan terlena..
ada satu call masuk...
wah! dapat panggilan interview untuk hari esok...
sangat teruja..
ilang nagntok entah pegi maner ghaser ngantok tu..
tak sempat aq nak kejar..

dah tu, aq sambung la bacaan...
penulisan dalam english membuat aq bengong2x la sikit...
nasib baik adpat bantuan dari mr Dick...


p/s: sebenarnya nak tulis aper yg di bacer tadi..
tp, sorry la sangat2x...
lupa la detail dia..
dah tu tak bawak buku ngan pen pulak tu...
hmmm...
hari nie gagal la kourank...
huhu..

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!


ahaa...
cak! cak!
comel kan...
hehe..

salam kourank..
so, kali nie nak promote segmen cik lyssa nie..
untuk join segmen jom sergah nie...
kourank hanya perlu klik sajer banner kat atas key...
hehe...

haa... sebelum terlupa...
about iklan tu...
seriously, sangat lupa semalam deepavali...
and..
first time akak nampak masakan India macam sangat sedap...
lapar peyut dibuatnya...
boleh salahkan lyssa tak?
ehehehe...
aish, maner boleh nak marah org sweet macam lyssa...
cannot go la...
sweet selalu, key...


orite...
kalo nak citer pasal diri sendirik nie..
memang panjang giler dan berjela2x..
x abis kourank nak bacer..
cumanya..
akak nie seorang yang biasa jer...
nak bgtau umur.. agak2x dah tua dah..
so, boleh jer panggil kak nadia, key...
pasal exact detail pasal umur tu, biarlah dirahsiakan... hehe..

then, akak bukan jenis talkative...
sebab tu kalau marah ke, seronok ke, runsing ke...
semua nya di warkahkan kat dalam blog nie..
kire macam diary online gitu...
citer2x pown just about personal only...
just a few stories jer yg umum...

akak tak ingat la macam maner boleh terjerumus kat dalam dunia blog nie...
it just masa tu perlukan diary sangat2x..
at first nak buat manual diary..
tp, kan semua tu macam hangat2x tahi ayam jer..
majority personal diary akak penuh kat awal bulan jer..
tang ujung2x kosong tak tau nak buat aper...
x tau nak citer aper..
then, akak dapat tau pasal nurulism...
about her love story live on her blog...
and then, akak diperkenalkan pulak dengan blogspot..
coz bila searching2x...
loading2x...
search engine...
nampak gayanya, blogspot yang paling simple and menarik dalam untuk meluahkan aper yg terpendam kat dalam hati ngan minda neyh...
so, terciptalah>>>>>



p/s: it's nice to have a site where u can talk what u think..
scream out loud about what u didn't like without hurting yourself or others...
(,")

CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA


salam kourank..
ca..cang!
jom masuk contest..
i nak promote contest nie..
macam best jer..
and i tak raser blog i menawan kalbu kourank...
tp, yg penting..
blog i nie sentiasa tersemat di hati i..
dalam banyak2x laman sosial..
blog nie la kawan baik i..
hik2xx..

love ya my bloggy...


okay.. 
nak tag saper ea...
IT WOULD BE

1) masyi
2) akma
3) mira

okies...


siap 
mudah sajer...
kalau kourank nak masuk...
klik jer dekat banner contest kat atas key...
and..
welcome to blog diorang...
diorang nie budak2x lagi..
and so sweet sebab sangat ramah-tamah orgnyew..
so, selamat bersahabat buat adeq2x nie dari akak...
ngee..

till d next entry..


Wednesday, October 26, 2011

ke Za'BA

jom jalan2x...
so, actually
arie gambar2x nie di ambil..
kitourank makan tengah hari sangat la lambat..
pada hari ahad baru nie...
then, kitourank decide utk makan kat za'ba..
lalu merajinkan diri kitourank menapak ke bus stop dan menaiki bas..
tp, apabila mahu pulang..
bas dapat kelihatan..
tp, yang musykilnya....
lama di tunggu, tidak jugak bergerak2x..
lantas, kitourank pown merajinkan kaki untuk membuat exercise secara paksaan..
keh2x..









aperpun..
peristiwa jalan kaki tu terasa best dan tak penat sangat sebab ada adeq masyi..
hehe...

p/s: jangan serik ea...

kawad kaki peringkat wilayah putrajaya

salam kourank!!
hmmm...
so, on 
24th & 25th October 2011
di
IPD Putrajaya 
telah berlangsung pertandingan kawad kaki peringkat wilayah..
dan hakim2xnya terdiri daripada...
ca...cang!!! 
pegawai-pegawai kat bawah nie termasuklah aq sendiri..
heh..heh..
teruja sangat sebab dapat pakai baju no 3 balik....
weeee...



so, kitourank ditugaskan untuk mengadili kawad kaki peringkat sekolah menengah masuk...
memang best sebab penyertaan agak menggalakkan..
12 sekolah masuk..
tak kesah la menang atau tak, yang penting...
ada wakil yang dihantar...
kalau di tengokkan semangat diorang memang respect la..
daripada buat benda2x tak berfaedah..
lebih baik diorang kawad...
paling kurang pown...
muker hitam sebulan...
kih2x...





nak cerita...
comel giler budak2x sekolah rendah kawad...
suker curik pandang padang diorang..
hehe..


sekolah menengah pulak penuh dengan dedikasi la...
tahniah kourank sebab berjaya..

















actually ada video untuk kourank tengok..
memang best..
tp, besar sangat kowt..
so, x leyh nak upload..
huhu..
aperpun, majulah badan beruniform buat negara...
ding..ding..dong..