Sunday, October 16, 2011

BisiKan SyaitaN




arie nie tengok citer nie...
it is about 2 beradik...
yang si abg pada mulanya baik...
solat jaga..
selalu nasihatkan si adik..
si adik pulak pada mulanya macam2x perkara mungkar dia buat..
tp, akhirnya di beri hidayah oleh Allah...
abangnya pulak di hasut syaitan untuk pilih jalan yang mungkar...

hmm...
macam maner...
keluarla persoalan macam2x dalam my otak nie...
maybe ada kesan yg boleh kiter lihat kat sini...

first:
x per la, biar la jahat dulu...
nanti boleh tobat

second:
la.. buat aper nak baik2x..
last2x mati cenggitu...

kalo Allah dah decide gitu..
macam tu la kiter...

ahaaaa...
salah tu... sebab tu aq selalu cakap...
walau aperpun yang kiter buat... walau sejahat maner pun kiter...
janganla biarkan hati kiter berbolak-balik dengan kekuasaan Allah...
bukan aq nak kater taqlid, ikot je aper agama cakap...
cumanya...
Allah tu Maha Mengetahui...
segala perancangannya terbesar buat kiter...

dalam hal si adeq maybe kourank akan faham...
tp, untuk persoalan si abang...
jalan yang dia pilih dan decide adalah salah...
otak, ilmu dan akal yg perlu control semua yang kiter lakukan...

dalam hal nie... 
konsep kepentingan doa itu adalah sangat di titik beratkan...
so, selalu la kiter berdoa agar kiter selalu berada di bawah lindungan rahmatNya...
dipelihara kita daripada hasutan syaitan...
supaya kiter dibimbing ke jalan yang dia redhai...
supaya tidak dibebani dengan dugaan yang tidak mampu kiter tempuhi...
dan sekiranya kiter tersalah langkah..
mohon kepadanya agar kiter diberi kesempatan bertaubat...
aper yang penting sekarang adalah...
jangan sekali-kali berputus harap dengan rahmatNya...

aq bgtau kat kourank...
dan aq memperingatkan diri aq sendiri...
(,")



0 comments: