Saturday, April 14, 2018

WEB JUAL BARANG/PRODUK


assalamualaikum korang.. 
ada barang yang nak dijual? atau korang ada produk sendiri untuk dipasarkan? untuk saje-saje dan part time.. korang boleh pakai shopee.. aq pernah guna mudah.com.. aq rasa shopee lagi mesra pengguna kot.. mudah dan senang nak apply..

better jual barang baru.. korang boleh jual barang terpakai, tp seeloknya barang tersebut masih elok supaya nama baik company shopee ni x terjejas. kesian diorang, dah bg platform free untuk kita jual barang, kita buat taik pulak.. tak elok lah macam tu kan...

korang boleh pilih macam2x kategori nak jual.. so, kalau berminat, tp x tau macam mana nak buat, korang wasap aq ye.. www.wasap.my/601140100204. terima kasih...

shawl double loop



shawl labuh



alfaro kid, tudung kanak-kanak, tudung budak



sambil tu.. promote sikit.. kalau korang berminat dengan tudung2x kat atas, korang boleh wasap aq jugak.. harga boleh bincang. tq. assalamualaikum...



Saturday, March 3, 2018

PENDAFTARAN PRASEKOLAH DIBUKA


assalamualaikum kroang... selamat pagi...
lama sangat dah ni.. hahaha... just nak share je dengan korang.. siapa ada anak yang lahir tahun 2013, 2014 dan 1 hingga 15 januari 2015 dah boleh mohon untuk masuk ke pra sekolah tau... 1 mac hari tu start.. bulan 4 tutup. 

aq dah apply untuk kakak nia.. nampaknya kena g sekolah abie la sbb ummie berhasrat untuk tukar sekolah. bukan sebab tak best.. tp, untuk menguruskan keluarga dengan lebih baik.. tambahan anak dara 2 orang ni x nak duduk rumah pengasuh.. kalau sebelum ni, mak tok nya tolong jagakan.. sekarang, mak toknya dah menetap dekat Perlis...

actually, ada masalah juga. antaranya farah akan ikut ke setiap kelas yg aq ngajar.. dalam hal suami, cikgu2x nya bising sampai mohon en abg buat sesuatu.. bagi aq pulak.. memang agak mencabar la.. sebab nak uruskan anak lagi, nak ngajar lagi.. setakat ni kalau ada farah, alhamdulillah, x terganggu pun. yang buat terganggu adalah disebabkan baby.. banyak sangat mc.. hahahaha...

tp, yelah... pelik dengan sikap manusia.. yang suka sangat nak cari kesalahan orang, nak kondem orang. padahal benda tu tak mendatangkan mudarat dekat dia pun. pelik2x... apapun, siapa yang nak apply pra untuk anak boleh g link ni...

selamat bersekolah anak2x 5 dan 6 tahun...

Cerita.. ermmm...


Image result for adakah aku bersalah tv3

assalamualaikum korang... melayan citer ni hari tu... tp, aq rasa hmmmm.. sakit hati.. hahahaha...

macam mana first family dia defenseless sangat...
1. dengan teknologi sekarang ni, rasanya boleh print statement bank kot sama ada masuk ke tidak.. sebagai bukti..
2. dah tau ayah ko x percaya, kan ada telefon, cari la bukti dulu, tangkap gambar.. di tuduh melulu je.. macam mana nak percaya.
3. satukan madu dalam satu rumah? cer cari hukumnya dulu sebelum buat cerita.. aduyai...
4. untuk kerja susah nak cari tu maybe la.. tp, kenapa la dialog dia "aq x paksa, tp kau setuju dulu baru aq bgtau".. bodohnya aq rasa dialog tu. kalau budak kampung, maybe la.. tp, wataknya budak bandar kot..