view my entries with this:

Thursday, September 7, 2017

Aktifkan xpax from celcom


Assalamualaikum.. hye korang.. harap kourank sihat Dan ceria selalu.. so, Hari ni nak sembang pasal nombor celcom.. actually, celcom bermurah hati nak hadiahkan sim card kat cikgu2x.. tq tau celcom.. time aq dapat, cikgu yg uruskan benda tu kata akan aktif dalam 5 Hari. Punya la tunggu. X aktif jugak sampai la 2 minggu..

So, kepada cikgu2x yg dapat xpax free kat luar sana. X payah la tunggi aktif.. sebab korang kena aktifkan sendiri.. sila la g celcom centre. Bawak ic Dan aktifkan nombor tu.. kalau nak pakai la.. ngee..

Jenuh tau Cari kat blog.. x de satu pun yg membantu masalah aq.. at last.. kena la Tanya company tu sendiri.. tu je solution ya.. nak buat online x boleh.. nak buat by call pun x boleh.. kan syok kalau boleh aktifkan sendiri.. tp ye la.. nnt lambakan penipuan pulak kan.. payah pulak celcom nak manage kan..

So tngah berbagi sama ada nak pakai atau nak buang je nombor ni. Malas nak g aktifkan... Hahahaha..

Bila Google lg ada org yg boleh aktifkan.. tp kena bayar pulak.. pandai orang tu Cari duit.. mesti pekerja2x Telco jugak yg buat tu.. oleh kerana takut sindiket penipuan. Malas la nak try.. sbb bila dah bank in boleh dapat balik ke kalau kena tipu.. kompem la x.. hahahaha..

Korang.. ni kes untuk xpax hadiah cikgu tu je tau..

Harapnya nukilan Hari ni dapat la membantu cikgu2x yg try Google pasal ni. K, bye.. assalamualaikum..




Wednesday, August 23, 2017

abg ben follow aq la...


assalamualaikum korang... 11.40pm.. harapnya sejarah hari ni x berulang kembali. harapnya hari esok akan smooth je la. aq doakan hari korang pun macam tu key.

hah.. hah.. rasa nak pengsan jap... boleh tak?


terkejut aq.. mula-mula x perasan pun. tp, nampak follower lain angka. sebenarnya angka follower tu dah lama tak berganjak pun.. hahahaha.. gelak besar depan lappy.. tetiba ternampak satu gambar ni.. 90 persen confirm dia... tp, confius sebab siapa la kita dalam dunia blog ni... letak cursor...

waaaa.........  betul la... abg ben... siapa abg ben? kalau korang nak tau, dia antar blogger yang terkenal and famous kat malaysia ni.. siap boleh buat group lagi untuk blogger lain.. best kan? and.... he is salah seorang pendorong untuk aku menulis blog. tulisan dia santai.. x sakit kepala nak baca and senang diterima oleh aku yg tak berapa nak genius ni...huhu.. actually, blog dia banyak pasal kehidupan harian je.. tp, ada juga tips yang berkesan untuk dicontohi dan diteladani...jom,sekodeng blog abg ben ni...sila klik.. di sini..ataupun, korang nampak tak carian log kat tepi tu.. BEN ASHAARI....

okay, tu je... last sekali... tq abg ben sudi jadi follower saya.. sambil buat muka comel....

salam alaik





Wednesday, August 16, 2017

makan sedap nilai


assalamualaikum korang.. selamat malam. harap korang have a gud time today. for me, hmmm... terlanjak tdo kau... macam mana boleh terlajak pun aq tak tau. penat sangat agaknya plus badget hari ni hari cuti ke apa.. adoiyai.. habis ke laut mood nak mengajar. nak skip, problem pulak sebab hari isnin baru crk emergency, x kan nak skip lagi hari ni. dalam kebingungan dok fikir.. hmmm... dah Allah tentukan lambat bangun, bagi tau je la pentadbir lambat sikit datang sekolah. nak buat macam mana kan... huhu..

apapun, ada benda aq nak share dengan korang hari ni. SHELL OUT.. pernah dengar kan? bagi aq benda ni dah habis viral ni... org x menangkap sangat dah shell out ni sebab masing2x dah try dah... tp. aq.. haha.. belom lagi. punyalah ketinggalan zaman. apapun, mencari-cari juga shell di nilai ni... tp, apakan daya, kitorang kalau teringin nak makan something yang lain dari yang lain mesti kedai tu tak bukak..

kami dah aim nak makan di kawasan cempaka. tp, tu la kata.. bila nak makan mesti tutup. then, gerak g salak, sepang sbb kat situ pun ada satu.. tutup jugak. biasa la kan.. bila kitorang nak, mesti la tak de.. namun begitu, gigih jugak nak makan.. gi la kat MMA corner nilai tu.. kat situ ada, tp hari tu time kitorang g d'laila dia tutup. tp, alhamduillah.. rezeki kitorang agaknya, bukak hari tu and org pun clear je.. 

untuk markah, aq bagi 5 bintang dari 5. sebab la.. disebabkan kami pergi dengan budak cenonet 2 orang tu, kena la mintak tolong masakkan x pedas. kang budak2x tu tak boleh makan pulak... untuk 2 orang makan RM35. aq agak, maybe mahal sikit harga tu tp, berbaloi la dengan kitorang makan.. untuk aq boleh share 3 orang. tp, statement en hubby, dia kata x cukup. dia kena makan sorang.. hahaha.. x tau la sebab lapar ke memang selera bosar..

apapun, memang sedap la.. bagi aq, syok lagi makan shell out dia daripada mee udang d'laila tu. hahahaha... apapun, korang boleh la try and kalau ada yg lagi sedap boleh la share kat sini ye. tq..