view my entries with this:

Friday, March 24, 2017

Dvb2... Tv channel


Assalamualaikum korang... Haaa... Rumah ad tv... Ad home ariel tp gambo x berapa nk cantik? Jom cari dvb2... Itu kot namanya...

My experience la. Mula2x hubby beli tv dgn agak2x dapat la channel because rumah tinggi.. Dapat memang la dapat tp gambar x berapa nak cantik... Tp, kalau dah biasa susah, okay je kan... Then, aq try dvb2 ni.. Malangnya x dpt channel malaysia.. Luar malaysia pun x dapat.. Oleh kerana ingatkan masalah ariel.. Kami pun tukar ariel mahal sikit.. 30 hinggit gitu.. Home channel la.. Still x dapat signal..

Then, my adeq ipaq beli ariel lg mahal... Nak dekat 100 kot harganya.. Oleh kerana kat rumah dia still x dapat channel.. Suami ambik ariel tu bawak balik rumah.. Tup..tup.. Dapat.. Gambar cantik macam astro.. Tp tu la.. Angin kuat sikit.. Sat2x hilang la gambar tu.. Tp, so far okay la..

So, bg korang yg ada masalah yg sama.. Dok tanya kat org kalau pakai home ariel pun boleh dapat.. Tipu la sbb nak tak nak kena beli jugak ariel luar and agak mahal jugak.. Baru dapat catch up signal.... Sekian.. Harap dapat bantu korang....


Thursday, March 23, 2017

Bila farah ibtisam suka selfie


Assalamualaikum korang...

Minggu cuti ni abie dgn ummie bawak balik perlis.. Puncanya kesilapan kawan baik abie yg majlis kawennya x jadi.. X de jodoh... Tp, oleh kerana tiket dah beli.. Layan je la kan... Apapun.. Si adeq farah makin suka selfie and tengok gambaq sendiri... Badjet retis la tu..





Lepas sgopping mainan kat kedai 2 hinggit...





Kakak pulak la ni suka jadi drama queen.. Ada je reaksi pelik dia nak buat.. Kiki..



Pengalaman naik flight II


Assalamualaikum korang... Kali ni nak share pasal naik flight pulak... Hmmm... X banyak pun citer... Cuma tips naik flight...

1. Booking tiket awai, insyallah ada tiket mirah drpd beli ots...
2. Gerak utk check in awai... Macam biasa takit jd benda yg luar biasa...
3. Check in via machine utk print tiket (self check in)
4. Better just bawak beg galas.. Cuba la muatkan barang korang dalam beg yg boleh letak dlm kabin and bukan dkt tempat simpanan beg.. Beg kami lagi mahai dr seat.. 80 hinggit.. That was hidden payment yg x terjangka.. Kalau lebih muatan pun kena gak... Kecuali la korang kaya... Belasah je la kan..
5. X yah order makan melalui agensi penerbangan.. Mahai... Kecuali korang kayo.. Kalau setakat perjalanan 30 minit, 45 minit.. Tdoq je la dalam flight tu...

Apapun, bestnya naik flight ni sbb cepat... Tdoq pun x puas rasanya.. Kiki... So, selamat bercuti korang...



Teruja naik troli and escalator...


Bye...