Skip to main content

Loan paling mudah.. Bank rakyat


assalamualaikum korang... 
so, tngah cari lubuk nak buat loan... sis prefer bank di atas.. hahaha.. sorry, sis ni jenis tak suka citer panjang2x.. terus to d point je..

al-kisahnya.. sis kerja gomen. nak bantu hubby dalam menjana ekonomi keluarga dia.. so, sis pun buat berhasrat buat personal loan.. mula2x sis try mintak koperasi.. punya banyak masalah sampai hubby kena tengking dengan agen koperasi tu.. bertempat di kajang... nama pun agen, ambik la tau sikit pasal dokumen.. kerja korang bukannya ambik dokumen then anto je.. cek la dulu dokumen tu dulu betul ke idak... ni dah la x cek.. cakap x jelas.. lepas tu dah salah nak tengking2x pulak.. banyak cantik muka korang.. 

tp, bila pk balik.. Allah nak bantu suami dengan sis sebenarnya.. alhamdulillah.. tak jadi buat loan dengan koperasi tu... alhamdulillah..

so, sis keje gomen, pernah buat loan dengan bank rakyat utk beli kete.. tp, tu bapak sis yang buatkan and uruskan... pengalaman buat loan dengan bank rakyat hari tu...

dokumen yg kena serah cuma pengesahan jawatan daripada majikan sahaja... slip gaji diorang printkan... data pun diorang printkan dari e-operasi.. borang angkasa x yah isi dah sebab pernah buat loan kereta sebelum tu.. cuma last minit ada masalah sikit sebab ada tunggakan ptptn.. so, buat overlap, langsaikan hutang ptptn... interest dia pun x tinggi sangat.. so, alhamdulillah.. Allah permudahkan... doakan business suami sis maju ye.. semoga korang yang membaca ni pun Allah bukakan pintu rezeki kat korang.. 

p/s : lagi sekali sis ingatkan korang.. sape yg dah baca entry sebelum ni.. kalau boleh x yah la buat easy laon (rhb).. x de niat nak jatuhkan.. cuma nasihat.. huhu..


Comments

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …