view my entries with this:

Monday, December 23, 2013

I wonder why...

Wierd..
There were no hunger at the morning....
Just feel full on my stomach...
When it's come to lunch...
Suddenly i cry...
Just grab the feeling how to eat alone by yourself without anybody accompany u, thus it's others place you sat on...
Just with rice and egg...
It was so different...
So i though, i just have to go trough this path.. Please don't cry...
Please.. Just draw a smile with your lips and it's done...
Waiting for asr... I've feel i've lost my soul more...
Those goods come but no word thank u was sent...
I realized i don't deserve it.. I guess...
Then some word came... "It's all your fault"...
I couldn't say anything because i couldn't think anything...
Is it really my fault?...
There were a heavy rainpour over my heart..
I'm stuck... I'm stuck in this world.

i need a way out.. I need my spirit back... Ya Allah, please let my heart know u better, know u best although i know i couldn't...
But please, for my sake...
Let me know U better...
Sesungguhnya Engkau yg Maha Mengetahui.. Ammmeennn....

Friday, December 20, 2013

Hb turun


Assalamualaikum u allz... 
Espeacially pd ibu2x muda sedunia... Kiki...


Owh, hari nie medical checkup lg.. 
Aq dah terbayang nak termuntah minum air gula... Nasib baik kali nie x kene.. Just ambik darah je...
Namun begitu, hb dah turun... Mrs nurse dok menambah pil2x yg kene makan... Adoiyai...
Gagal... Dah la jenis x suka makan ubat... Acid folix pown jarang dok ambik.. Tp tipu mrs nurse sebab malas nak kene bebel.. Kiki...

Apepun, after this kene daftar kat klinik masai sebab keje kat sana... Haraplah dipermudahkan urusan.. Amin....
Just nak citer tu je.. Harap korang sihat selalu.. Barakallahulak wassalam....


Thursday, December 19, 2013

fB nOtifiCatioN rinGtonE



assalamualaikum korang...
hahaha...
tutorial terbaru yg aq nak bg...
takut2x kalau ade antara korang yg mempunyai pengalaman yang sama macam aq...

pengalaman ape tu...
actually, tiap kali notification fb masuk kat phone nie, setiap kali tu la rasa nak campak phone...
sebab ape?
ringtone dia panjang berjela-jela...
mengganggu-gugat privacy awam je..
first2x dulu excited, phone baru.. tu yg dok letak ringtone panjang2x tu...
kiki...
lama-lama dah lupa macam mana nak betulkan...
so, terpaksalah aq merajinkan diri memberhentikan ringtone tersebut setiap kali berbunyi...
apetah lagi bila fb meriah bagai nak rak..
last2x aq silentkan my phone tu...

dah lama dah nak tukar...
baru hari nie godeh2x baru jumpa...
sebelum nie x jumpa2x naik meluat aq dibuatnya..
huhu...


so, sape yg senasib dengan aq, kalau korang nak tukar notification fb korang, apa yg korang kene buat adalah....
 p/s: yg nie utk samsung mini2 dan seumpanya dengannya sahaja yurp...

masuk fb korang > setting > notification ringtone

then korang pilih...
sekian....



Monday, December 16, 2013

jAga liDah...



bismillahirrahmanirahim...
memulakan bicara dengan isimNya...
semoga hati ini tenang dengan segala kekhilafan insan lain yg terkias pada diri...
berkenaan dengan tajuk entry aq kali nie...
jaga lidah...
actually, dah ramai dah yg menulis pasal nie..
korang mesti dah ramai org tegur pasal nie kan...
dalam dunia nyata, serius aq katakan aq pown kadang2x terlepas jugak daripada mengatakan perkara-perkara yg x berapa nak elok...
tp, tak pe...
kita muhasabah diri ea....


tp, hari nie aq nak cerita mengenai suami isteri la kan...
actually, aq tersalah dengar...
setan biasa la bisik bagai kan...
suka tengok org bergadoh...

hmmm.. dalam hidup berumah tangga memang banyak cabarannya...
salah satu nya bercanggah pendapat...
dan sebagai manusia, aq sendiri selalu membuat spekulasi by my own padahal bukan itu pun maksud si suami...
astaghfirulla al-azim...
namun begitu, utk para suami dan para isteri jagalah percakapan dan tutur kata mu....

jangan sesekali melafazkan "perkahwinan, suami or isteri menjadi penyebab hidup korang jadik bosan"...
pedesup... bila aq terpk kalau my hubby kata macam tu...
memang sedih giler...
rasa x bermakna dah jadi isteri dia...
sia-sia je ape yg kite buat untuk dia....
sampai terdetik baik bercerai je...
oohhhhoooohhhh.. itu yg bahaya tu...
tp, serius...
rasa diri jadik kecik sangat...
rasa x mampu nak bersuara..
terasa macam nak biarkan sahaja masa berlalu tanpa buat ape2x...
macam mayat idup...
nauzubillah...
tp, qu tahu itu semua bisikan syaitan je...
jadi aq cuba hidup balik dengan buat kerja...
so, tak de la terpk2x benda yg x terjadi tu kan...
huhu...

tu je...
selamat beramal...
(,")


my wEd : Perlis



assalamualaikum korang...
fuh.. lama giler tak menjengah bloggy tersayang nie...
sejak dah married nie x banyak nak share sebab dah ade org yg sudi mendengar luahan hati and shared idea...
kiki...
so, nak menulis dalam blog pown x tau nak tulis ape...
huhu..
syoknyah kawen...
hihi...
so, sape yg membujang tu cepat2x la get married ea...

so, entry kali nie tak de ape pown...
just nak share my wed kat perlis on 23rd november itu ari jew...
present to u...
p/s: kalau nak tengok original size, klik kat gambar ea....


aaaa.... aaaammmmm...





pelamin tu handmade tau...
my sisters in law yg buat...
simpple tp mcm nice jugak la...
ala-ala tropican gitu...
maceh (,")


nie pulak meber rapat ++++ my hubby..
kalau salah sorang perempuan mesti dah jadik laki bini dah.. kiki...
oooohhh.. en zaki...


port : Gua Sami,perlis



cak!!




cuba teka sape dapat tangkap bunga tu?
lalalala...





port : sawah dekat umah mak lang (hubby), perlis






gambar2x ni kalau edit, letak love word sikit mesti best kan?
sape rajin nak buatkan?
hihi


actually, photographer candit je nie...
aq saje nak try baling batu yg lompat2x tu...
tp, canteq pulak rasa..
heh..heh..


family my hubby...
actually, terkilan jugak sebab my family, kat tempat sendiri x dapat bergambar, kat rumah hubby pown tak dapat bergambar jugak...
x de kenangan ngan diorang...
redha je... tak de rezeki...
hmmm...

apepun, doakan kitorang bahagia hingga ke akhir hayat ea...
dah nak dapat accompany nie...
rasa nak cepat2x je....
x larat nak tunggu lama-lama...
huhu...
till d ext entry...