view my entries with this:

Monday, December 16, 2013

jAga liDah...



bismillahirrahmanirahim...
memulakan bicara dengan isimNya...
semoga hati ini tenang dengan segala kekhilafan insan lain yg terkias pada diri...
berkenaan dengan tajuk entry aq kali nie...
jaga lidah...
actually, dah ramai dah yg menulis pasal nie..
korang mesti dah ramai org tegur pasal nie kan...
dalam dunia nyata, serius aq katakan aq pown kadang2x terlepas jugak daripada mengatakan perkara-perkara yg x berapa nak elok...
tp, tak pe...
kita muhasabah diri ea....


tp, hari nie aq nak cerita mengenai suami isteri la kan...
actually, aq tersalah dengar...
setan biasa la bisik bagai kan...
suka tengok org bergadoh...

hmmm.. dalam hidup berumah tangga memang banyak cabarannya...
salah satu nya bercanggah pendapat...
dan sebagai manusia, aq sendiri selalu membuat spekulasi by my own padahal bukan itu pun maksud si suami...
astaghfirulla al-azim...
namun begitu, utk para suami dan para isteri jagalah percakapan dan tutur kata mu....

jangan sesekali melafazkan "perkahwinan, suami or isteri menjadi penyebab hidup korang jadik bosan"...
pedesup... bila aq terpk kalau my hubby kata macam tu...
memang sedih giler...
rasa x bermakna dah jadi isteri dia...
sia-sia je ape yg kite buat untuk dia....
sampai terdetik baik bercerai je...
oohhhhoooohhhh.. itu yg bahaya tu...
tp, serius...
rasa diri jadik kecik sangat...
rasa x mampu nak bersuara..
terasa macam nak biarkan sahaja masa berlalu tanpa buat ape2x...
macam mayat idup...
nauzubillah...
tp, qu tahu itu semua bisikan syaitan je...
jadi aq cuba hidup balik dengan buat kerja...
so, tak de la terpk2x benda yg x terjadi tu kan...
huhu...

tu je...
selamat beramal...
(,")


0 comments: