view my entries with this:

Saturday, January 8, 2011

antOOOooooo.. tatOt??

kisah nie lanjutan kepada kisah hani..
jom layan citer antooOooo dia

actually...
ak sangat la suker stay_up malam2x...
ehehehe...
sebab aper??
sebab ak tak ley study bila orang lain khusyuk study...
jealous punyer pasal..
mula la ak buat hal sendirik..
kaco diorang study ker... 
titon ker...
muahahahahaha...
jahat bukan???
layan jer la...

then, nak kater memang Allah tak izinkan ak bertemu dengan menda-menda yg misteri nie kowt...
alhamdulilllah..
maybe ak tak ready lagi nak jumpa depa kan...

satu arie tu, lepas anggota2x batch semarak 2004 abis study...
ak pown dengan gayanya membuka buku subjek yang ak nak study...
study.. punyer...study..punyer..study..
sorang2x naik masuk bilik...
sebenarnya... bukan ak sorang jer yang ader habbit cam neyh..
ader la dalam 7-8 orang...
tp, itu arie...
dekat kul 12.30am sumer cabut naik atas..
tinggal ak berdua...
selalunya, kitourank ader kat bilik study tu paling koman pown kul 1.30 pagi tau..
bila member ak sorang nie nak naek...
ak pown kecut jugak la sensorang..
dah la asrama tu terkenal dengan:

1. zoo: macam2x ader kat situ, kourank leh jumper biawak bosar, katak, ulor, anjing, lipan.. semut tu biasa la kan... yang paling penting... berok2x dan kera2x..
2. GS: tau ker GS tu aper... it's stand for gilaSeks... sebab hostel ak tu letaknya tepi ladang kelapa sawit...
uisshhh... seram kowt..

so, ak pown siap2x la..
masa siap2x tu ak tanyer la member ak yg sorang neyh...

apesal eh?
diorang naek awal???

lepas tu, baru la ak tau kes semalam....
actually, malam semalam..
ak tdo awal...
11.30 malam ak dah carik katil..
upernya, malam tu..
nak dekat kul 12.30pagi..
geng budak stay-up lambat neyh dengar bunyi mengilai dari jambatan dekat ngan asrama kitourank tu...
diorang dengar sayup jauh jer...
tp, orang kater, kalo dengar kuat, maksudnya benda tu jauh lagi..
tp, kalo dengar sayup2x jer..
maksudnya..
haaa...
masing2x pown cabut la...
macam maner pulak diorang boleh tak bgtau geng diorang yang sorang neyh...
aigooo...
dah la baju x iron lagi time tu...
kelam-kelibut iron baju..
dah tak nampak kedut ke  tak dah sebenarnya time tu...
janji okay sudah..
ahahaha..
cabut la masok bilik...
nasib baik la buleh tdo...
huhu..

tp, 2 malam esoknyer macam rilekz jer la...
sebab geng lain dah turun macam biasa kan...
hehe..
layan...

alhamdulillah...
dalam 24 tahun idop neyh...
tak pernah la jumpa lagi benda2x macam tu..
syukur sangat2x..
mintak2x la di hijabkan...
benda macam nie kiter tak boleh takot sebenarnya...
bila kiter takot, dah macam benda tu lagi berkuasa pulak dari Allah kan...
astaghfirullah al-azim...
nau'zubillah daripada perbuatan syirik ya Allah..
sebab tu kowt ak tak pernah dinampakkan lagi oleh Yang Empunya Dunia nie...
mungkin hati ak tak cukup cekal lagi nak berdepan dengan deme neyh...
hmmm..
hamdillah...
kourank camner pulak?
div class='comments' id='comments'>

4 comments:

  1. hehehe bese laa..
    tyme dok boardin skewl lu pon cm2 gak..
    y pntg dlmn kte kne kuat..
    (",)

    ReplyDelete
  2. ngee.. betol2x.. masalahnyer x beraper nak kuat lorh... huhu

    ReplyDelete
  3. banyak kali alami sendiri benda2 mistik ni...tp time hati ebrsih suci la..skrg hati dah kotor, dah xnampak benda2 macam tu...tp benda tu xpernah kacau pun, just pernah nampak je

    ReplyDelete
  4. oooo... dia kene hati suci ek? makna kater, hati tak suci la neyh??? hohohohohoho... so, nampak tu macam maner?

    ReplyDelete