view my entries with this:

Saturday, January 1, 2011

taHun baRu

assalamualaikum kourank...
muahahahahaha..
dah masok tahun baru..
selamat tahun baru kourank
(,")

lorh..
apesal plak ketawa..
kourank nie...
jom sebut bismillahirrahmanirrahim
kan comey..
kourank memang comey..
hehehe

so, actually, utk tahun baru nie memang tak buat aper pown...
azam tahun baru pown tak der kali nie..
aper da...
tak der matlamat langsung...

sorry, key...
azam baru saya dah start on 1 Muharram 1432H lagi...
sekarang, momentum sedang tekun dan insyallah istiqamah..
alhamdulillah...
sangat suker tahu...


tp, arie nie..
bergebang la dengan skuad batch ak dulu...
bestnyer jumper diorang...
terselit pulak kisah lama...

pada hari yang sama dan masa yang sama pada tahun lepas
1/1/2010

time nie pada setahun lepas, ak ngan skuad batch ak kene tahan dengan encikRahim kat bilik memo..
kaki menurut jer.. tp, mulut..
ahahaha...
memang tak dapat kawal la..
untuk ak biasa jer...
sebab x sambut pown new year masihi dengan jayanyer sejak semenjak_2menjak neyh...
ehehehe..
member2x lain yang nak sambut, memang tak leh buat aper la...
sambut la newYear dengan encikRahim..
huhu..
tempat: bilik memo KTHO
huhu..

raser bersalah jugak sebenarnya sebab arahan dr skuad ak yg bagi..
pengarah time tu kan..
adeyh...
tp, nak buat macam maner...
nasib la kome..
encik sayang sangat kat kourank..
nak celebrate sama2x...
ehehehe...
oOOoooppsssiiieee...
akan bawak kontroversi tak ayat tersebut???
(,")

sembang2x dengan kengkawan tadi jugak keluar la statement pasal nie:




banyak kowt...
70 000 for a year..
and they are muslims...
what a waste..
actually, majoriti kelahiran anak ini adalah pada bulan 9 dan 10
juga 11 dan 12

aper nak jadik nie...
malam tahun baru sepatutnya diorang nie pupuk azam nak jadik lebih baik dari semalam...
pergaulan yang sangat bebas sekarang nie dah mendorong kepada banyaknyer maksiat kat negara kiter..
semuanya sebab sambutan hingga tengah malam bersama dengan pasangan..
on newYear and valentineDay
terutamanya bila berdua-duaan..

depe tak sedar sebenarnya diorang bukan berdua pown...
ader lagi benda bertanduk yang suker sangat menyendeng kat deme...
bila dok jauh, dia dekatkan..
tau2x dah...
habih kene xxxxxx
kourank sendiri mesti tau pasal tu...

sebab tu la Allah dah syariatkan jangan dekat dengan zina..
bukan buat zina tahu..
jangan mendekati zina...
dekat dengan zina pown tak boleh..
kalau dekat jugak..
haaaa...
ini ler jadiknya
Allah dah bagi garis panduan dah...
depe tak nak ikot jugak..
adeyh..
payah betol la..

beringat-ingat la..
kalau dulu ader hukum rejam, ader hukum bunuh..
Allah dah bagi balasan dunia dah...
okay lagi balasan kat dunia sebab kat akhirat nanti dah boleh rilekz...
insyallah, dengan izinNya
nie, kat dunia tak dapat..
kat akhirat berganda-ganda pulak..

takot la kourank (mereka berkenaan) dengan azab neraka tu..
Allah dah bagi akal tu, tolong la berfikir sikit...
na'uzubillahiminzhalik...

saper yg dah terlanjur tu..
bertaubat la..
sesungguhnya Allah tu Maha Pengampun lagi Maha Penyayang, key..

masok citer lain pulak..
esok nak gi menjayakan misi untuk sem nie..
misi yang keberapa ek?
haaa...
yang keenam..
actually, misinya berbunyi:
hiking salah satu gunung kat Malaysia
malangnya bukan la gunung yg dapat didaki..
bukit jer...
x capai taraf gunung lagi la brogaHill tu..
sangat tak sabar sebenarnya..
yiieepppiiee...
semoga dimudahkan urusan kami ya Allah...
ameennn....
(,")


div class='comments' id='comments'>

3 comments:

  1. slmt thn baru jgk la...
    moga azam thn bru yg awl muharam tu tercapai ye...
    keep it up..hahaha

    ReplyDelete
  2. salam tahun baru..
    smoga tahun ini lebih baek drp sebelumnnya.. amin.. :D

    ReplyDelete
  3. tq kourank.. kepada kourank jugak.. semoga tahun nie menjadi penanda aras yang baik untuk matlamat yang seterusnya....

    ReplyDelete