Friday, November 14, 2014

baby strong



assalamualaikum korang..
haaa.. hari tu aq ada nak citer pasal kuatnya second baby nie kan...
so, nak ceritanya time tu aq tak tau lagi tngah preggy... 
jadiknya, sepanjang bulan pertama tu aq belasah benda yg tak boleh belasah..
nenas, air tebu, air kelapa...
air tebu ngan air kelapa tu org cakap x elok utk trisemester...
tp, tu la... baby dok steady je dalam peyut nie ha... 
selesa betol dia...
hik..hik...

kemudiannya, dalam sebulan tu jugak aq ligat berjalan...
dari rumah ke sekolah aq drive lebih kurang 15 minit...
(padahal en suami bawak 5 minit je.. kiki...)
lepas tu after naik erl sampai kl central kene berjalan lebih kurang 100m nak ke monorel...
sampai di monorel hang tuah... kene jalan pulak lebih kurang 500 m ...
so, perjalanan dalam sehari aq ke sekolah adalah lebih kurang 1.2 km...
banyak tu...

tp, baby masih dok steady di dalam perut...
so, memang aq bajet si tecik agak strong or rahim mommy dia yg strong..
tu yg bila upt positive ummie ngan abie dia blur...
kakak dania je steady, cuma merengek la sikit...

tp, so far.. alhamdulillah...
baby dalam peyut ni pun dah masuk 3 bulan dah..
doakan aq selamat dan dipermudahkan sampai dan sesudah kelahiran ea...
alhamdulillah...

till d next entry..


0 comments: