view my entries with this:

Tuesday, April 14, 2015

oh!! lagi sebulan...



assalamualaikum korang..
ehem... cepat je rasa berlalu...
lagi sebulan je lagi untuk mengalami semula rasa sakit bersalin...
rasa sakit untuk syahid...
subhanallah...
semoga dipermudahkan segala urusan...

although lagi sebulan nak due...
selalu je rasa ngilu... risau pulak kalau baby keluar awal....
and baby nie pun surprise...
tak tau la gugurl ke boboy...
aq harap boy le..
buleh dapat sepasang ye dak...
kalau tak, aby baby je la hero dalam my little family nie....

and adapun sekarang ini mak mertua ngan ayah mertua ke perlis...
yang kata pada awalnya kata nak buat bendang but at last dok upah orang pulak....
baru sampai ke gegendang telinga mengatakan rupanya mak dok merajuk ngan aq...
sebabnya aq tak makan nasi... actually bukan tak nak makan nasi...
tp, time tu aq secara drasticnya mengamalkan pemakanan ubat ibu mengandung secara efektifnya...
waktu mengandungkan dania dulu pun macam nie jugak sebenarnya...
kalau makan ubat secara efesion, aq rasa panas melampau... sampai menggeletar badan..
then, badan rasa x sedap je...
time tu la aq di detect ada blood crample....
aq tak tau problem sebenar apa..
and the last analysis doc bgtau x de apa.. cuma doc suruh jumpa pakar darah after bersalin...
tp, paham2x je la aq nie jenis pemalas... bila berkaitan dengan benda leceh macam tu memang tak buat la...
huhu...

and start minggu lepas, oleh kerana hampir2x nak kene tahan wad disebabkan hb melampau rendahnya...
takat 6.5 je...
and doc dok kecam aq kata nak anto and refer to hospital Kuala Lumpur (HKL)..
aq pun mula la gelabah...
so, aq ambil langkah untuk ambik ubat dengan efision walaupun badan rasa macam nak meletop...
hahaha...
tp, tu la... balik sekolah je aq terus terperap kat bilik...
tak makan le nasi yg mak masak tu....
bukan sengaja.. tp memang tak lalu nak makan, mual je rasa...
aq kalau badan x best or tak sihat... memang tdo la ubat terbaik sekali....
ngee...

sejak 2 menjak nie pun kesian kat kak nor...
selalu dia ambik kelas sebab kesian kat mak buyung nie ha...
terhutang budi rasa dengan kak nor... semoga Allah yang membalas jasanya....

apepun, sebelum meletop 4  minggu lagi...
aq mintak maap ye kalau ada yang terasa hati ngan aq...

and lagi satu...
nak ucap selamat hari jadi kat kakak ipar...
semoga bertambah rezeki tahun nie ek...
aminnn...

sekian dulu...
salam alaik..........



0 comments: