Sunday, January 8, 2012

kita sendiri ke punca kiamat???



kita sendiri ke punca kiamat terjadi?
ahahahaha...
aq rasa macam betol la..
actually, Allah dah bg dah tanda2x bila berlakunya kiamat tu kan...
kourank sendiri tau..
kourank sendiri faham..
sebab isu nie dah tak asing lagi bagi kita seorang muslim..
betol x?

so, kenaper pulak aq cakap kiter sendiri jadi punca kiamat..
yer lah..
semua yg berlaku tu sebenarnya ada kaitan dengan tanggungjawab kita..
ada kaitan dengan kelalaian kita...

punca..punca..punca..
kita sendiri dah mudah ambik ringan tentang hal agama..
astaghfirullah al-azim..
termasukla diri ni ha...
jom sama2x muhasabah diri...
diri sendiri dah jadik selfish..
masing-masing dah buat hal sendiri..
dah kurang konsep tegur-menegur nie..
siap naik angin lagi bila kene tegur kan..
sepatutnya bila kita kene tegur, kita kene bersyukur sebab ada jugak org sayangkan kita..

and cuba bayangkan kita boleh prevent benda2x neyh dari berleluasa...
if difikirkan secara logik..
bila tanda2x kiamat nie tak de, tak de la kiamat kot...
justeru itu, cuba pk cara utk banteras tanda2x besar tu...

one of d reason...
lelaki lagi ramai dr wanita..
actually, kalau kat malaysia nie..
purata lelaki dgn perempuan sama jew rasanya..
x der la beza banyak sangat..
cumanya bilangan lelaki yg dekat lokap
'plus'
lelaki yg gay
'plus'
lelaki yg pondan
makin bertambah, makin ramai nampak gayanyer..
adeyh... macam maner tu?

andai kata, golongan2x nie dapat di perbetulkan..
bertambah semula la kan bilangan lelaki..
haaa..
kurang la 1 tanda kiamat tu..
jauh la kita sikit dari kiamat..

eh, eh.. kourank...
jgn terima bulat2x je tau apa yg blogger tulis..
termasuk aq..
yes, maybe that factor make sense...
tp, yg Empunya Dunia lebih mengetahui segalanya..
apa yg termaktub di dalam al-Quran tu betol2x belaka...
tak ada satu pun penipuan padanya...
kiamat itu adalah hakikat..
dan jika Allah nak hari nie kiamat..
secara sekelip mata je, semua tanda2x besar tu akan berlaku dalam 1 hari..
jadi apa pun yg terjadi..
sambil menghindar apa yg patut kita hindarkan...
bersiap sedialah kita..
jom kita muhasabah diri kita balik..
siapa yg sudah terjatuh tu, masih sempat lagi nak panjat ke landasan yg di redhainya..
tak perlu untuk kita berlari2x menyelamatkan diri, runsing dek kiamat yg akan menjelma..
jalani lah kehidupan seperti biasa..
kehidupan yg sebenar-benarnya disyariatkan olehNya..
alhamdulillah utk hari nie...
alhamdulillah di atas nikmatNya yg kita terima hari ini..
alhamdulillah..
hihi..
have a nice day kourank..


div class='comments' id='comments'>

4 comments:

  1. hi there, i really like your site. keep in touch.

    ReplyDelete
  2. thank you for visiting im happy to here.

    ReplyDelete
  3. betul, sekarg ni byk tanda2 kecil dah hmm :\

    ReplyDelete