view my entries with this:

Saturday, January 14, 2012

macam mana nak buat post title macam aq?



salam kourank..
lanjutan daripada entry ini..

aq rasa step dia kourank dah faham dah kan?
aq just nak bagi coding dia sahaja okay...

kalau kourank cek entry2x pasal post title yg aq buat sebelum nie..
dah tau kan bahagian mana?

sila cek kat sini..
atau
dekat sini...

nak post title macam aq?


okay, dekat bahagian coding yg kourank masukkan tu...
pastikan coding yg aq bagi nie berada di antara simbol ini...
{   }
okay?


h3.post-title, .comments h4 {
background: url(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_MICNbtaqb9XpeUluqVgk4Cjr9BKIBm-KRljHZeOmuIawPSCR);
border: 4px ridge #66CCFF;
-moz-border-radius-bottomleft: 50px;
border-bottom-left-radius: 50px;
-moz-border-radius-topright: 50px;
border-top-right-radius: 50px;
}


biru: url gambar background yg kourank pilih..

hijau: lengkungan pada border

4px: tebal border
ridge: jenis border
#66CCFF: warna border


so, selamat mencuba key...
till d next tutorial..



0 comments: