Sunday, January 8, 2012

adobe photoshop: history



assalamualaikum kourank..
kiter sambung blajar adobe photoshop lagi..
kali nie kiter belajar pasal history..

skarang aq ada 4 layers dgn gambar berlainan dalam slide...


nampak tak bahagian history nie..


kalau tak der, kourank klik kat window..
kourank klik history...

okay, history nie actuallay lebih kurang undo and redo..

skunk, kourank klik kat slide kourank..
kourank tekan ctrl + z kat keyboard kourank..
yg nie shortcut utk undo..
tekan la banyak kali..
so, kourank nampak benda yg sama berulang kan..
dalam history nie..
kourank boleh pilih step yg kourank nak undo tu...
cuba la klik mana2x layer kat history tu..
then, kourank tengok apa jadi kat slide kourank...
hihi...

buat la macam2x kat slide tu..
then kourank main kat bahagian history tu..
tengok apa jadi kat slide..
buat sampai faham function dia, key..
selamat study...
daaa....

0 comments: