view my entries with this:

Tuesday, January 31, 2012

pendaftaran kpli j-Qaf



assalamualaikum kourank...
yeay! dah masuk dah kat IPG ipoh nie..
walaupun masih belom kompem lagi...
coz surat perjanjian masih tak proceed...
but still, seronoklah...
yang aq suka belajar..
untuk mengajar tu, hmmm.. baru nak tanamkan rasa yg teramat suka kat dalam diri ini utk mengajar...
harap2x pensyarah2x kat sini dapat jadikan ia sebagai satu kenyataan pada diri ini...
insyallah...
tambah lagi private lecture yg ada  kat sepang tuh...
wweeeee...

so, far..
aq nak cerita about pendaftaran guru j-Qaf nie..

so, utk pendaftaran j-Qaf nie macam agak rumit jugak la prosedur dia..
tp, jangan kalut okay...
steady je..
for my intake..
lpbs j-QAF ambilan januari 2012..

kourank akan di suruh utk mencetak beberapa borang..
borang a, b,c d, e, f, g dan borang pemeriksaan kesihatan..
borang g adalah senarai dokumen yg kourank perlu sediakan...

1. fail pelajar (kourank akan dapat time mendaftar_sila isi borang keras berkaitan dengan pendaftaran kursus)..
2. surat tawaran IPG yg kourank print from laman web x 5
3. borang perjanjian pendidikan guru (BPPG) _ kourank akan dapat pada minggu pendaftaran
4. borang penjamin dan saksi _juga akan dapat ketika pendaftaran
5. borang a x 2
6. borang x 1
7. borang c x 2
8. borang d x 1
9. borang e x 1
10. borang f x 1
11. borang g x 2
12. salinan kad pengenalan x 5
13. salinan surat beranak x 5
14. sijil spm & stpm x 5 setiap satu
15. ijazah & pengesahan senat (sila minta di jabatan akademik ipt kourank) x 5
16. surat pengiktirafan jpa x 5
17. gambar berukuran passport (sila tulis siap2x nama, no ic, kursus dan major kat belakang gambar) x 5
18. setem hasil RM 10 (sila dapatkan di pejabat pos) x 5 
19. borang pemeriksaan kesihatan x 1 asal, 2 salinan
kalau kourank buat awal, boleh la pegi kat hospital biasa, selalu boleh siap dalam seminggu_and jimat sikit..
kalau rasa macam tak sempat, kourank boleh buat di klinik swasta yg menyediakan perkhidmatan tersebut termasuk ujian urin dan x-ray
20. surat nikah_bg yg dah berkahwin x 5
21. surat majikan suami/isteri bg mengesahkan tempat kerja x 1 asal, 3 salinan
22. surat berhenti sekolah x 1
23. salinan buku akaun bank (no akaun_bsn sahaja okay) x 1
24. wang pos RM100 x 5_atau kourank boleh je buat money order berjumlah M500 di mana2x cawangan pejabat pos malaysia..

salinan yg kourank copy such ic, surat beranak, spm, stpm dan lain2x sila sahkan dulu..

better kourank prepare la siap2x, kalau tidak pening kepala nanti..
terutamanya yg duduk jauh..
sila tunggu entry yg seterusnya ea...


div class='comments' id='comments'>

2 comments: