Wednesday, January 4, 2012

post title background.. carik tak jumpa pown..

haaa...
so, aQ salah seorang yg bermasalah lah dalam mencari coding ikut tutorial blogger lain...
carik2x tak jumpa jugak..
masalahnya, tak tau la..
tetiba hilang, then nak buat balik tak jumpa2x..
malam tadi dari pkul 11 malam sampai 4 pagi aQ godeh...
x dapat2x jugak..
raser nak menjerit jew tau..
pagi nie aQ sambung balik searching..
akhirnya berkesan..
tengok la my post title tu..
yeay!!

raser nak lompat2x je sebab seronok sangat..
so, kepada kourank yg mempunyai masalah yang sama...
macam biasalah ea..
rasanyew kalau kourank selalu je customize blog kourank dah tau kan cara2x nie..
make it easier for me lah nak ngajar kourank..
maceh banyak2x..
hik2x...

sebelum tu kourank cek dulu kat sini..

kalau cara lyssa berkesan.. just on je...
kalau yg macam aQ buat tu pown tak dapat jugak...
ahaaa...
ada caranya...
kourank bukak edit HTML kourank...
kourank buang semua yg berkaitan dengan:

.post h3 {
}

ke

h3.post-title{
}

ke

h3.post-title, .comments h4 {
}

lepas tu...
kourank gi kat design ~ customize ~ advanced ~ add CSS

dalam ruanga tu, kourank copy balik salah satu antara 3 di atas, yg sama dengan yg kourank jumpa dalam html yg kourank buang tadi..
lepas tu, masukkan je codding yg lyssa ajar, dekat ruang antara bracket tu..

changes dalam blog kourank akan ditunjukkan dekat preview bahagian bawah tu..
cer try masukkan 1 per 1 coding bermula dengan:

 background = url ( )

kalau jadi
apply to blog..
selesai..
complete..
hihi

p/s: saper yg tak dapat jugak.. boleh roger aQ by ruangan komen, masukkan coding kourank...
i tolong cekkan nanti key...
(,")

0 comments: