view my entries with this:

Tuesday, December 6, 2011

buat teman

assalamualaikum kourank..
hmm..
semalam i maen bowling...
walaupun result dia macam nie...


syoknyah!...
dapat higher score..

tp, actually syok itu tidak dapat memadam raser bersalah dalam hati...
kenaper boleh berlaku macam tu?
rasernya, keadaan macam nie tak sepatutnya berlaku dah?
tp, kenaper?
maaf dipinta buatnya..
kerna hati bukan sengaja utk bersikap demikian..
harap dikau faham akan kedudukan...
niat utk meng'action'kan diri itu rupanya mencalarkan hatimu..
tatkala kebingungan itu melanda dirimu...
maaf di atas ketidakprihatinanQu..


ikhlas dari diri..
maaf dipinta jika sikap ini mencalar hatimu..
setelah hamparan pertolongan kau berikan padaku...
seriously, memang ianya tidak disengajakan..

buatmu..
kaulah sahabat, kaulah teman...
melewati hidup bersama takdirNya..
ku tahu kau antara dugaan yg dianugerahkan di dalam hidupku..
walaupun jalan terkadang seolah-olah buntu..
namun,
ku tahu hanya kepadaNya tempat aQ kembali..

kaulah sahabat, kaulah teman...
tidak ada ungkapan lain yg bolehQu berikan buatmu..
dan Qu tahu dikau sendiri lebih arif tentang itu..
kerna ianya juga tertakdir buatmu..

kaulah sahabat, kaulah teman..
Qu harap tiada perbalahan yg mampu memisahkan..
sekiranya jalan yg terbaik tetap juga perpisahan..
apa yg harus aQ ungkapkan...
tiada...
tiada kata...
semoga dikau berbahagia..
janganlah dikau fikir secara mendalam tentang diriku..
kerana aQ hanyalah rumpai laut yg menumpang sandar di pantaimu...
jika dibandingkan dengan ombak yg sentiasa akan menjadi peneman setiamu..
duhai teman..
janganlah difikirkan..
tentang.... diriku..

p/s: ceria2x selalu ea..
jgn sedey2x dah..
hihi..




div class='comments' id='comments'>

4 comments:

  1. wuuu...sedey la kak nad..wuuwwuwu...ombak rindu~

    ReplyDelete
  2. yup..dah tgk dah...sedih...tp akma nanges bkn sbb cite tu..sbb teringat kesah lame..sedih sgt.huhuhu~

    ReplyDelete