view my entries with this:

Thursday, December 1, 2011

SPR

salam kourank....
wah! dah nak dekat pilihan rayer kowt nie...
kalau nak cakap i tau maner?
actually i tak tau pown...
hahahaha...

tadi waktu tengah mamam dengan member i la..
dia cakap cenggini:
"bukak tv jer umno, bukak tv jer umno..."

ahahaha..
tension agaknyer asyik nampak colour merah putih tu..
yer la..
dia tengah buhsan..
nak carik entertainment jer nampak politik...
dah tu dia kureng sikit bab politik nie kan...
hmmm..
tdo la jawabnyer...
abis makin tembam lah dia...
ahakz...

so, aper perasaan kourank pasal politik?
bagi i sendiri...
dalam pemilihan pemimpin...
i tak kesah la parti maner pown yg memimpin..
yang penting dia ada kredibiliti untuk jaga kepentingan dan keharmonian rakyat...
dapat jadi 
"titi yang menghubungkan 2 tebing"
"tangga yang menggandingkan kaki dan puncak"
"orbit yang guide masyarakat supaya sentiasa di atas landasan"

tengok kawasan lah kan...
actually, kadang2x ada wakil parti ni okay dr wkil parti nun...
and kadang2x ada wakil parti nun okay dr wakil parti nie..
 pilihan rayer nie bukannya medan untuk tunjuk gah siapa yg ada taring dan gading yg paling power kan....
siapa yg dapat undian paling banyak atau aper...
ianya medan untuk membantu masyarakat..
buat yang terbaek untuk masyarakat...
<tanggungjawab has to be the main priority>

diorang semua manusia..
x perlu rasanya saling membenci antara sendiri..
perselisihan pendapat itu bukan masalah besar..
sebab tu la wujudnya musyawarah dan tolak ansur...
betol tak?

so, siapa yang x daftar undi lagi..
jom kiter daftar..
maybe guide kourank boleh mula dari sini..
i just membantu..
and thankz kat kourank kerna sudi membantu i jugak..
ngeee...
arie tu i dah daftar undi tp, cek balik, x der dalam senarai..
so, kene buat balik..
huhu..
jalankan lah tanggungjawab mengundi itu because that is your right...
jom kiter sayang negara kita melalui pemilihan pemimpin yang berdedikasi dan layak..
jangan lupa daftar ea kourank..
(bg yg layak)
yeay!!



div class='comments' id='comments'>

2 comments:

  1. amboi berpolitik pulak dia ea :)

    ReplyDelete
  2. hehe... politik la sikit.. rasa2x berpolitik tu perlu tak? ngee...

    ReplyDelete