Tuesday, December 13, 2011

eKspediSi AnGsi

assalamualaikum kourank...
lepas sudah ekspedisi ke gunung Angsi..
mengikut perancangan awal:

9 disember 2011
1600: bertolak
1800: pasang khemah
2100: bbQ & happy hour

10 disember 2011
0400: mendaki
1200 balik

walaubagaimanapun, perancangan telah berubah mengikut fleksibiliti keadaan..
hohoho..
santai okay..
so, pada 9 disember 2011 kitourank gerak dalam pukul 5 petang disebabkan oleh kesulitan yg tak dapat di elakkan..
lepaskan waktu Asar and cabuuuuuttttt...
hik2x..


maceh dyana sebab sudi datang
(,")



gambar kenangan sebelum memulakan ekspedisi



dalam perjalanan tu sangat risau sebab cuaca...
ish..ish..ish...
hujan kowt.. hmmm...

dalam pukul 7 malam, kitourank sampai kat Ulu Bendul...
dalam hujan renyai tu pergi la riki2x tempat..

so, rupanya kene lapor dekat polis dan jugak ranjer hutan..
takut aper2x jadi kan..

actually, kitourank ingat macam nak naik ke jeram yang seterusnya sebab kat situ ramai orang...
ada kastam and budak silat..
tp, ranjer tak kasik..
alasannya bahaya lah sebab dah malam kan..
so, kitourank pown pasang jer khemah dekat kawasan itu..
ambik tempat paling tepi sekali..
rasanya bukan tapak khemah pown tu..
tp, belasah jer kan..
muahahaha..





then, utk mneghilangkan kelaparan yg melanda...
aper lagi...
maggie lah.
hak2x..









sedap giler..
lapar punyer pasal kan..
makan aper pown sodap..
lalalala..








bila dah kenyang..
aQ pown masuk tdo dalam kul 1 pagi...
yg lain.....
no idea..........
sebab...
aQ dah...
zzzzzzzzzzzz... 
hik2x..


kalau ikutkan perancangan..
7.50 pegawai ranjer tu kater nak jumpa..
tunggu punyer tunggu tak sampai2x jugak..
team kastam semua dah gerak..
start pukul 7 lagi...

rupanya, pejabat kat tempat lain..
hangin.. memang hangin...
dah la lambat...
upernya suruh stay and jumpa dia sebab kene bayar tapak khemah and mendaki..
satu tapak khemah 10 hinggit.. 
mendaki sorang 5 hinggit..
apakah?
ish..ish..ish..
macam nonsense jer..
bukan diorang memang dah dapat gaji ke?
sampai sekarang minda tak dapat terima kene bayar sorang 5 ringgit..
untuk apa 5 ringgit tu?
diorang bagi makan ker?
hahaha..
persoalan di minda..
lepas nie kalau kourank rasa nak daki angsi tu, just naek jer key...
kalau yakin tak der aper berlaku la..
huhu..


aperpun, just keep happy kan kourank..
kiter kan nak rilekz2x..
macam my prenz neyh..
hihi..





so, dalam kul 8.30 pagi..
baru la kitourank dapat naek...


first stop, belakang nie sungai..
ingat nak nampakkan batu canteq kat belakang tu..
tak nampak pulak..
adeyh..



canteQkan air dia..
















letih sungguh!




daki punya daki punya daki..
pergh...
memang mental trek dia...
ghaser macam nak angkat kaki pown dah tak lalu..
nasib baik ada budak2x nie...


so, aQ org yg ke-4 sampai kat puncak...
and be d first ladies yg sampai kat atas tu...
kitourank jugak sempat pintas 3 group kastam..
sampai dalam pukul 11.07 pagi, pendakian kitourank utk 825m dr paras bumi tu mengambil masa dalam lebih kurang 2 jam setengah jew..
hik2x..
okay lah kan...
(,")
















sign utk kenangan kat gunung Angsi..





















jom cintai alam kiter..
hik2x..






aperpun, memang terbaek..
lepas nie kalau ada kesempatan nak raser lagi..
thankz guys menjadikan salah satu impian diri jadi realiti..
so, kourank...
aQ dah menawan salah satu gunung di Malaysia..
lepas nie nak buat aper pulak kan?
hmmmmmmm..

div class='comments' id='comments'>

2 comments: