Thursday, September 5, 2013

maLam pernikAhaN...



bislimillahirrahmanirrahim...
ehem2x...
so, baju nikah dah siap pada hari khamis untuk di pakai pada hari jumaat bersamaan dengan 23 Ogos 2013...
tarikh keramat yang menobatkan aq sebagi isteri kepada sang suami, en mohd firdaus bin habidin...


kalau nak cerita berdebar...
uhuk2x...
pada awalnya x terasa pown...
time buat hantaran, terasa macam buatkn utk org lain punya wedding..
time pelamin di dirikan pun tak terasa pelamin tu utk aq...
tp,  bila sampai 23 Ogos malam...
jiwa mula excited...
sebab baju dah canteq..
lepas tu kakak2x ipaq aq mekap2x kan...
kikiki...
syok...


kakak ipar suruh mandi awal dalam pukul 6 takut kelam kabut...
6.45 petang baru aq nak mandi...
hihi...
and malam tu, aq steady je...



adeq-beradik yg kelam-kabut siapkan...
arrange perjalanan majlis...
aq tetap steady...

over all...
moment keluar dari bilik yg dah tersergam indah tu...
agak terpana jugak la dengan suasana hari yang berkenaan...
subbhanallah..
indah..
dan terpandang aq pada satu susuk tubuh yang memakai baju dari kain yang sama daripada baju yang aq pakai...
handsome.. subhanallah...
dengan pelamin dengan simbahan lampu kekuning-kuningan..
memancar pada bunga pink dan biru tu..
memang tenang je rasa hati....

sebaris hantaran memeriahkan lagi suasana pada hari tu...







terima kasih dekat mak sebab tak kedekut bunga bagi mengindahkan hantaran2x hasil dari usaha tangan aq, mak aq sendiri dan my ipar...
hihi...

sambil dengan taklimat juru nikah...
sambil posing2x...
hanya beberapa baris penting yang melekat pada minda berkenaan dengan kesabaran di dalam perkahwinan...
insyallah.. semoga Allah melindungi jodoh kami ini...
tetiba, makin lama aq mendengar penjelasan jurunikah... hati aq makin gelisah..
ku ulas jari-jemari aq dengan harapan kegusaran itu akan terbang di bawa angin dari kipas siling rumah aq..
tp, ternyata gagal....










akhirnya, alhamdulillah...
dengan sekali lafaz aq telah bergelar isteri...
pada saat tu, aq rasa sedih sangat...
menitik air mata.. cepat2x aq pinta kakak untuk menyediakan tisu buat aq...
kenape sedih?
entah, terasa nak pergi jauh dari mak dengan bapak...
sebelum nie mak dengan bapak yang jaga aq seperti menatang minyak yang penuh...
penat melayan karenah aq...
tp, kini.. semuanya terpundak pada si suami....
ketaatan aq juga adalah di utamakan padanya...
mungkin sebab tu kowt...
namun, begitu aq tetap rasa bahagia sebab dialah putera raja yang aq impikan...
alhamdulillah...
syukran lillah kerana menghadiahkan dia sebagai nakhoda Qu...
so, aq  dah jadik isteri orang...
aq dah jadik puan nurul nadiah dah sekarang..
yeay!!!
eh..eh.. buleh pulak cenggitu kan?




selepas majlis akad nikah,  kitorang solat sunat syukur..
tp, salah timing..
so, solat berasingan..


then, aq dan suami menyertai majlis khatam memang khas utk kitorang..
kiki...




lepas khatam, majlis membatalkan air sembahyang...
terus-terang aq bgtau kat korang..
bila dapat gelang terasa macam ayu sangat...
aq kan jiwa ganas...
dulu jurulatih cakap aq macam jantan..
jantan.. x jantan sangat la kan...
certain2x time je..
tp.... automatik terasa jadik perempuan bila dapat gelang...
hihi..
alhamdulillah...







lepas tu makan, then bersiap utk majlis esoknya pulak...
till d next entry...
daaa....

antara moment lain...














sorry, kak da.. i kawen dulu..
huhu..

so, lepas nie aq akan buat entry utk D_day pulak..
to be continue....


div class='comments' id='comments'>

3 comments:

  1. kak nad comelll sgt2x..suke tgk..hehehe =)

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaaa !! :) berseri2 pengantin :) nadia, suka sgt combination kaler tu. peach ngn oren kan?

    ReplyDelete
  3. tqa.. a'ah.. peach dengan oren.. actually nak buat warna peach je... tp, lis warna tu x de yg sesuai.. tu yg ambik lis oren peach tu...

    akma.. mekaceh.. awak pown comel jugak... hihi..

    ReplyDelete