Wednesday, October 23, 2013

macaM maNa naK tukAr bahasa adoBe Photoshop cs3 portable



assalamualaikum korang...


adobe photoshop..
yups, there were many things yg korang boleh buat using this software...
after my thumbdrive kene virus, aq punya la carik.. 
tak jumpa2x yg portable nie...
adobe portable nie ringkas and ringan sikit penggunaannya...
so, kalau korang nak edit image yg ringkas2x je okay la...
kalau yg mantop2x maybe akan heng sikit la...
orait...

at last aq jumpa software nie kat sini 

walaubagaimanapun, bila aq open je benda alah nie...
oh my god! bahasa ape dia guna nie?
memang x paham, aq sendiri x berapa nak dapat trace...
apepun, aq akan ajar korang mcm mane nak tukar ke english...
before ape2x, korang try dulu bukak software photoshop tu dalam bahasa ape...
kalau bahasa inggeris, dah okay la..
tp, kalau bahasa selain dari eglish...

firstly, korang bukak file adobe yg korang download tadi...
decompress kan and simpan kat tempat yg sesuai..
x kisah la kat pendrive ke, hard disk ke, on your own lappy ke..
janji ada file tu...
then korang carik file Required
cuba carik file nie tw10428.dat

okay..
.dat kat belakang tu, korang tukar kepada .bak
baca bismillah...
cer try bukak tengok..
jadik x?
selamat mencuba...
(,")


0 comments: