view my entries with this:

Wednesday, October 9, 2013

e'ele.... tu pown nak touching...



assalamualaikum korang...
hmmm.. pernah dengar tak member korang cakap macam tu kat korang..
aq x pernah la.. tp, aq pernah jugak jengkel dengan ladies2x ngan cepat sangat touching terlebih nie...
but at last, aq pown mcm tu jugak...
lebih2x lagi tengah pregnant nie...
ya Allah, x tau nak cakap macam mana...
masalahnya dengan org sekeliling x de pown...
tp, dengan en suami...
x tau la.. cepat sangat terasa dengan dia...
kalau suara dia tekan sikit pown aq dah sedih...
meleleh air mata keluar...
lepas tu, dia buat tak tau jew...
dia pown malas nak pujuk..
lagi lah... bertambah2x la kesedihan tu...
huhu (sambil skrap tisu buat lap air mata)...

tu lah, betol la org kate...
org yg tngah mengandung nie emosi entah macam ape dah...
penat aq dibuatnya...
penat sangat rasa....

tambah2x hari nie...
dah la penat kat sekolah...
kene deal dengan emosi sendirik pulak...
x tau la nak cakap macam mane...
kalau ikut hati macam nak tdo jew...
x nak pk hal dunia dah...
x yah nak gi ngajo...
x yah nak pk2x benda2x macam2x melayan perasaan yg entah macam ape nie...
tp, aq tau.. org yg lari dari masalah nie adalah org yg tak bersyukur dengan nikmat Allah...

so, aq cuba...cuba...cuba untuk positif kan...
bersyukur dengan udaraNya, keindahanNya, akal dariNya, IslamNya, imanNya...
semoga aq tidak takbur di hadapanNya...
semoga hati aq tenang dengan menginatiNya...
mood: hoping feeling bad goes away.. far.. far.. away...


0 comments: