view my entries with this:

Sunday, April 28, 2013

budak SMA Marang buat Gwiyomi..



assalamualaikum korang...
haaa.. pemes pulak dah between my geng pasal budak SMA Marang buat Gwiyomi..
aq x nak published kat blog nie sebab kesian kat dia...
x pasal2x bertambah pulak beban dia kat akhirat kelak...
harap2x terbuka la hati adeq aq tu untuk delete video dia..

actually, yg menjadi isu sebab dia budak SMA..
orang yg bela adeq comel nie pun kate la..
banyak lagi orang kat luar, pakai tudung, x nak tegur pown...
nie bukan pasal buyers budak nie kene tegur,  budak yang lain tak kene tegur...
bila orang tegur kita, bersyukurlah...
sebab ape? sebab itu tandanya diorang sayang kat kita...
seolah-olahnya sama la macam isu dadah...
andai kita ambik rasa nak ambik dadah, org lain tahu dan orang lain tegur...
maksudnya, dia x nak kite ambik jalan yang salah..
x nak kite menghumban diri kite kepada kehidupan yang sia-sia..
sama jugak dalam konteks nie..
bila kite buat gwiyomi, pakai tudung labuh, ber'handsock', pegang nama sekolah agama, pegang nama agama Islam...
buat gwiyomi, terbukak aurat kat lengan... org tegur sebab tak nak kite ambik jalan mudah untuk ke neraka...
x nak kite malukan sekolah kite...
x nak orang lain pandang rendah kat sekolah agama...
x nak orang lain hina agama...

aq tau dan berpengalaman kene tegur macam tu..
malunya memang la...
tp, jangan diikutkan sangat ego tu...
syaitan dok bergayutlah kat tepi telinga suruh denied dengan alasan2x yg tak kukuh...
aq rasa, solution yang terbaik buat my adeq tu, just delete video tu...
and duduk senyap2x..
mungkin ada yg caci-maki awak..
tp, biarkan je key...
yg penting Allah tahu apa yang awak rasa...
lama-lama diorang diam la..
and cacian tu akan buat awak tambah pahala je...
org yang caci awak tu sepatutnya x caci awak..
so, relax je dik..
lama-lama diam le deme tu...
harap adeq dapat menjadi muslimah yang canteq luaran dan canteq budi pekertinya...
seumpama puteri nabi Fatimah az-Zahrah...
insyallah, ameenn...




0 comments: