view my entries with this:

Sunday, August 28, 2011

bOys ovEr fLower_ku jAtuH ciNta

BOYS OVER FLOWER

cacang...
actually dah lama dah layan citer nie...
dah 5,6 kali tengok...
tp, tak jemu2x jugak...
ahahahahaaha..
dahsyat betol kan...

ish..ish..ish..
x dapek den nak nolong..


heroin yang sangat cute....
so, i bagi sinopsis sikit ea...
JanDi yg kat atas nie dapat biasiswa utk masuk salah satu sekolah yg berpengaruh kat korea..
semuanya gara-gara nak tutup minda masyarakat tentang kes buli yg berlaku kat sekolah tu..
yang mana JanDi nie dah tertolong salah satu mangsa buli tu time nak delivered baju...
customer business family dia la tu.. (DOBI)
ahaaa...
oleh desakan keluarga dia, dia masuk la jugak sekolah tu...

then, mula dari situ la bermulanya kisah trajedi dan cinta si miskin JanDi nie...
Jun Pyo yg merupakan satu-satunya pewaris business besarnya mula berminat untuk kenekan JanDi after si comel tu berani melawan kehendak dia..


and at last mula jatuh cinta kepada gadis miskin dan kasar tu..
hehehe...

JiHoo pulak merupakan cucu kepada ex-president Korea...
salah astu geng Flower4 tu la...


dia nie lain sikit daripada 3 geng F4 yang lain
dia la yang banyak tolong JanDi masa kene buli...
jadi hero di awal episode la...
ngee...
cute kan...
kalau kourank nak tau, dia nie leader kumpulan SS501..
namun begitu dah bergerak solo sekarang...

2 kawan dia yang lain nie pulak..
cacang..



haaa..
casanova, diorang nie...
sorang artis seni (tembikar), sorang ketua company@mafia underground...
tp, dua-dua pown casanova..
but at last...
yg comel tu berubah dan jatuh cinta dekat kawan baik JanDi...

actually, citer nie di ambil daripada versi Jepun...
versi citer nie ada banyak sebenarnya..
Jepun ada, Taiwan ada, Chinese ada...
tp, banyak2x versi citer nie i paling suker yg Korean punyer...
sebab konflik dia nampak kemas, tersusun dan teratur...
pelakon2x dia pown quite good looking and berkarisma...
tp, kalo kater nak jatuh cinta giler2x like crazy sampai pengsan2x kat diorang nie tak der la coz i bukan jenis yg macam tu...
just... hhmmmm...
like the story so much...
selain tu, bahasa dia walaupun kasar but still best coz nampak funky gitu...
hahahaha...
and then, kisah persahabatan and percintaan diorang...
aq raser tak mungkin dalam dunia nyata nie akan bare cinta yang macam nie..
banyak sangat konflik...
tp, itulah nilai kesetiaan...
sangat mahal tahu..
lalalala...

try la tengok...
kompem suker (,"_










0 comments: