view my entries with this:

Saturday, August 27, 2011

seBoK demE sHoppIng.. Celoteh dAku...

assalamualaikum kourank...
yeay!! blog i dah berwajah baru...
semua nampak blue jer...
ehem2x..
my favourite tu...
lalalala..

so...
aper nak citer kat kourank ea...
hmmm...
for arie nie...
macam eppy jer sebaaaaabbbbbbbbbbbbbbb...
dah nak rayer...
yeay!!
perasan atau tak, arie nie dah 27 ramadhan dah...
so, makner kater..
ader 3 arie lagi utk berpuasa...
dan ada 3 arie lagi lah untuk kita memperbanyakkan amal ibadat kiter...
kejo yop kejo..
nak tunggu tahun depan..
alamak, lamanyew kan...

namun begitu...
walaupun masih mengejar ibadah2x pada bulan istimewa ini...
di mana ganjaran yg diberikan berganda, ganda... ganda banyaknyer...
start daripada minggu lepas, masing2x dah sibuk buat persiapan rayer..
maner taknya, saper yg bergelar mak ngan bapak tu dah sibuk carik kuih rayer..

sibuk carik baju unutk anak2x..
sibuk mendulang ketupat...
sibuk menjahit manik..
sibuk mengelip-ngelipkan rumah dengan lampu rayer and pelita...
tak lupa juga yg memeriahkan suasana dengan mercun dan bunga api walaupun telah dikawal kini..
kan...

wah!
memang meriah...
tambahan pula kita sambut rayer tahun sekali dengan hari yg bersejarah buat masyarakat kiter..
merdeka!!
pergh...
memang meletop la..
coz kaum lain pown meraikan hari tersebut bersama...
tp, ingat...
rayer2x jugak..
sibuk shopping yer jugak..
tp, jangan sampai berlaku pembaziran, key...
itu yg utama...
sebab Allah tidak suka org yang membazir...
hehehe...

i and my bie pown dah bertolak ke kampung masig2x semalam..
26 Ogos 2011..
tp, dia ke utagha...
i dok tengah2x Malaysia..
berjauhan lah kami..
tak per2x..
janji dekat di hati..
miss u Bie...

kourank.........
selamat puasa kourank untuk hari yg ke-27..
lalalalaala....

0 comments: