Sunday, April 1, 2012

mtQ and ronggeng maiN layaNg-layang




assalamualaikum kourank...
ahaa...
pada 24 mac arie tu sekolah aq antar budak untuk majlis tilawah al-Quran peringkat zon...
berlangsung di SK Masai, pasir gudang, johor...
bermula pada pukul 8 pagi...
sekolah aq handle untuk pendaftaran...
tp, memang agak kelam kabut...
sangat tidak berpuas hati sebenarnya...
bagi cikgu lama, itu mungkin perkara biasa..
tp, bagi aq yang memang terdidik as an officer...
standard aq agak high jugak la...
kalau dalam palapes nie, dah lama kene sekeh kepala...
and...
kalau majlis makan biasa pun nak grand utk majlis biasa la..
aper tah lagi majlis tilawah al-Quran...
sepatutnya, majlis macam nie la nak buat best2x..

sebab aper?
perlu ke?
perlu laa...
agama kita..
agama Islam...
agama Islam nie kan indah...
kalau boleh nak buat best2x biar ramai budak2x nak masuk pertandingan-pertandingan macam nie...
kalau boleh nak grand lagi dari Idola Kecil...
baru la boleh memartabatkan aktiviti2x macam tu kan..
hmmm..
bestnya...
tak per, tahun depan..
kita cuba yang terbaik ea...
yang kali nie jadikan pengalaman yang bermanfaat dalam hidup..
insyallah...







selepas tolong sk masai kemas2x tempat..
aq ngan dayah pown gi meronggeng ke taman main layang-layang nie...


nie la roomate aq yang happy go lucky...
dia nie nampak ja ayu...
tp, otai gak neyh...
hehe..
biasa la..









tara...
selamat datang ke muziun 'plus' taman layang-layang kat pasir gudang nie...


aq nak carik putera buluh betung...
lalalalala...
ooopsss....
bie, jangan marah tau...
hik2x..










lepas gian main buai...
"buai laju-laju"
yieehhhaaaa...
hak2x..


ayunya... sapa nie?
dayah ka?
antara salah satu photoshoot hasil tangan sendiri..
sama ada aq memang bijak, atau tangan nie memang berseni, atau instict yg masyuk, or atau model yg lawo...
ahakz.. 
aperpun, i like photoshoot...
hip..hip.. hooorrreeeyy..





then, ingat nak main layang-layang...
rupa-rupanya hujan...
baru naik main...
hmmmppphhh...




aperpun, boleh la..
carik hari lain pulak la nak main...
ngee...



0 comments: