view my entries with this:

Saturday, February 4, 2012

juaraLagu 2011



assalamualaikum kourank...
alhamdulillah...
masih mendapat nikmat hidup sehingga kini....
so, today is my bufday...
eppy bufday to me...
aq dilahirkan 25 tahun yg dulu iaitu pada tahun 1408 hijrah..
sama dengan kelahiran nabi kita..
suka sangat dapat tarikh yg sama dengan baginda..
semoga diri juga dihiasi dengan sifat mahmudah baginda..
walau aq tau jauh sangat nak capai ke tahap itu..
rasanyew kalau dapat aq kelilingi dunia utk gapai and kutip sifat2x baginda...
namun, utk berada di sisinya..
subhanallah.. jauh lagi perjalanan...

ahaaa..
actually, aq nak tulis pasal juara lagu yg berlangsung pada 29 januari lalu..
aq berkesempatan jugak tengok slot tersebut kat rumah abg di Ipoh...
so far, hampir semua tekaan yg aq buat betol..

dimulakan dengan persembahan terbaik oleh aliah..
aura music_box doll tu memang terasa lain daripada yg lain..
it's not about remy ishak..
maybe kemunculan remy ishak tu added more aura..
but still, aq rasa kelainannya pada music_box tu..
kalau remy x datang pun, she still can win that award..


then hafiz utk vokal terbaik..
memang smooth je dengar suara hati...


utk tempat ketiga lagu karma yg menjadi pilihan..
tp, ia tak tercalon dalam senarai pemenang diri nie sebab aq rasa macam tak puas tengok faizal punya presentation pentas malam tu, x macam biasa aq tengok dia...
aura dia nampak tak berapa nak memancar malam tu...
aq bajet penakut dapat tempat ketiga..
aperpun, tahniah buat abg faizal ea..


tempat kedua pula digondol oleh 3 suara: sheila, kak ning and jac...
memang sedap diorang bawak lagu nie..
and kemunculan diorang sebagai peserta terakhir memang terbaik..
sebab persembahan diorang memang best and berbeza drpd lagu original dia...
ada ummpphh!!


and for d last one...
lagu terbaik utk this year is awan nano..
waahhh..
aper yg aq admire sekali tentang persemabahan lagu nie utk that night was:
penyusunan muzik dia..
memang best..
terasa ke jiwa...
tahniah abg m. nasir...

so, secara keseluruhannya...
ada yg okay and ada yg tak...
at first aq tak mc faizal and cherryll macam tak ngam..
tp, lama-kelamaan okay...
lagu2x terawal jugak macam kureng sikit..
ini komen aq pasal peserta..
but ianya hanya my opinion key...

jac yg bawak lagu anuar zain bg aura yg berbeza pada aq..
sedap but aq lagi suka suara abg anuar utk lagu tu..
sebab sweet... ngee...
kekanda & adinda i suka lagi yg original song...
then, i suka suara ana rafalli yg original.. sedap..
untuk cinta muka buku, adeq najwa tak penat ke bawak bit laju macam tu..
tak feel bila dengar..
sebab macam nak kejar komuter yg dah nak terlepas...
and, esok tu adeq najwa sempat pegi sekolah x?
hihi.. harap2x sempat la ea..
lagu2x lain okay la...
sungai lui, penakut.. kire not bad la....

harap2x lepas nie 'tujad' penulis lagu dan penulis lirik yg mampu menghasilkan lagu yg baik..
bukan hanya untuk menarik minat pendengar, tetapi juga menarik minat pendengar utk menghayati muzik dengan baik, bukan untuk melalikan kita.. tetapi untuk mendekatkan lagi diri kita kepada keindahan yg wujud pada muzik itu sendiri yg mana asalnya adalah daripada Allah swt....

so, pandangan kourank macam mana?


div class='comments' id='comments'>

1 comment:

  1. hepy besday..!!ke 25..^,^
    moga dilindungi Nya dan sntiasa sukses gitu..hehe..amin..

    ReplyDelete