view my entries with this:

Thursday, September 7, 2017

Aktifkan xpax from celcom


Assalamualaikum.. hye korang.. harap kourank sihat Dan ceria selalu.. so, Hari ni nak sembang pasal nombor celcom.. actually, celcom bermurah hati nak hadiahkan sim card kat cikgu2x.. tq tau celcom.. time aq dapat, cikgu yg uruskan benda tu kata akan aktif dalam 5 Hari. Punya la tunggu. X aktif jugak sampai la 2 minggu..

So, kepada cikgu2x yg dapat xpax free kat luar sana. X payah la tunggi aktif.. sebab korang kena aktifkan sendiri.. sila la g celcom centre. Bawak ic Dan aktifkan nombor tu.. kalau nak pakai la.. ngee..

Jenuh tau Cari kat blog.. x de satu pun yg membantu masalah aq.. at last.. kena la Tanya company tu sendiri.. tu je solution ya.. nak buat online x boleh.. nak buat by call pun x boleh.. kan syok kalau boleh aktifkan sendiri.. tp ye la.. nnt lambakan penipuan pulak kan.. payah pulak celcom nak manage kan..

So tngah berbagi sama ada nak pakai atau nak buang je nombor ni. Malas nak g aktifkan... Hahahaha..

Bila Google lg ada org yg boleh aktifkan.. tp kena bayar pulak.. pandai orang tu Cari duit.. mesti pekerja2x Telco jugak yg buat tu.. oleh kerana takut sindiket penipuan. Malas la nak try.. sbb bila dah bank in boleh dapat balik ke kalau kena tipu.. kompem la x.. hahahaha..

Korang.. ni kes untuk xpax hadiah cikgu tu je tau..

Harapnya nukilan Hari ni dapat la membantu cikgu2x yg try Google pasal ni. K, bye.. assalamualaikum..

Para guru. Pembetulan. Tunggu je. Dia akan aktif sendiri. Walaupun lambat. Dia akan aktif sendiri jugak. Centre pun x boleh nak aktifkan. Harap maklum ye semua...




0 comments: