Thursday, February 28, 2013

cikgu BODOH!!!



assalamualaikum korang...
hmmm... hari nie terasa sangat bodoh tau...
kenape?
sebab my student x boleh nak jawab soalan....
uuuwwwwaaa....
nak melenting ada...
sedih, marah...
macam usaha mengajar mereka tu tak de nilai langsung...
macam mane?

bila dah jadik macam nie...
aq mula terfikir balik...
layak ke aq nak jadik cikgu neyh....
seriously, rasa x layak...
bila anak2x murid x dapat jawab apa yang di tanya...
aq pulak yang terasa bodoh!!!
huh..huuuu...
jadiknya, sekarang ada 2 pilihan...
sama ada aq drop je kerja cikgu nie...
(buat2x belajar, lepastu gagalkan diri sendiri dengan sengaja.. sebab nak lari dari bayar denda... kalau cabut gitu je, denda kene bayar)..
ataupun tambahkan semangat...
jadikan ia isu sebagai satu pisau pemotivasi diri...
arrggghhhh...
susahnya....

sesungguhnya, selain maksud yg tersurat nie, aq rasa kene buat solat taubat...
mesti aq ada buat ape2x and Allah swt nak tunjukkan jalan yang aq ambik tu salah...
astaghfirullah al-Azim....
syukran ya Allah...
bimbinglah aq ke jalanMu..
jadikan aq hamba dan pekerjaMu yang setia ya Allah...
janganlah Engkau biarkan aq menempah neraka untuk diriku sendiri..
na'uzubillahi min zhalik...


div class='comments' id='comments'>

1 comment:

  1. Takpe kak! Sabar menghadapi dugaan hidup :) Allah sayang kita sebab tu Allah nak uji kita. Yang penting akak sabar. Kadang kadang tu salah student sendiri. Kenape tak tumpukan perhatian semasa belajar?

    ReplyDelete