view my entries with this:

Thursday, May 29, 2014

logik ke?.. tinted car?now?



asslamualaikum korang....
semoga semuanya chill selalu walau dibebani dengan pelbagai perkara sama ada yg baik atau pun tak...
mana yang baik tu, sebutlah alhamdulillah... syukur kepadaNya dulu....
yg tak berapa nak baik tu, sabarkan hati....
la tahzan innallaha ma'kum

hmmm... hari nie nak ngomong pasal cermin tinted nie...
kenapa la polis dok kuatkuasakan sekarang....
my hubby kate kalau dulu 80% lepas lagi...
sekarang nie, 50% ke atas dah...terus 300 hinggit melayang...
patutla ada pengguna yg pelik...
kenapa tak sama dengan JPJ?
after ramai dah dok tinted cermin tingkap, baru nak kuatkuasakan?
macam nak carik duit tambah je pun ada...
ini bukan tuduhan tau, just andaian je...
ape2x hal wallahu a'lam...
kalau x de, agenda lain... x pe la...
tp, kalau ad agenda lain sampai menyusahkan rakyat...
hmmm... yg mengeluarkan idea, yg menjalankan prosedur..
tanggunglah kat akhirat kelak...
kat dunia nie untunglah...
bawakla beban banyak2x atas bahu sampai hari perhitungan nanti...

actually, cermin bertinted nie tak menyusahkan orang lain pown rasanya...
hujah my hubby, kalau nak kata kurangkan jenayah dalam kete..
kete tak bertinted pun banyak kat luar tu yg terbabit dengan kes jenayah...
nak elak jenayah nie senang je...
ikut syariat Islam.. undang2x yang Allah dah tentukan...
sebab tu la kat makkah org duk steady je tinggal stall gi solat jemaah...
sebab org lain dok takut nak mencuri...
sebab perundangan Islam dikuatkuasakan....

hukum hudud dok kaji sesuai ke tak...
GST tak kaji pulak..
ye ke tak?
hihi..
no komen la....

wallahua'alam


0 comments: