Sunday, June 7, 2015

hE waS oUr suPermAn..



assalamualaikum korang...
huwwaaa.. dah ngantuk tp x leyh tdo.. puncanya sebab farah punya time tdo macam dekat london.. lastly, ummie terkesan sama.. siang dok tdo, malam berjaga.. huhu..

so, based on tajuk entry.. sape pulak yang jadi superman nie..? definitely my hubby, en mohd firdaus bin habidin... jgn bayang spender kat luar ea.. tp, korang bukan boleh.. yang jangan tu la korang buat... haipp.. jaga akal ea...

kenapa aq label my hubby superman? oh! first week cuti sekolah nie dia memang hero.. sebabnya, start pkul 8 dia g jerangkan air untuk aq ngan farah.. 8.30am dia bg dania mandi + pakaikan baju.. lepas tu dia siapkan air mandi farah and bagi farah mandi + siapkan farah dress up.. lepas tu turn dia pulak mandi.. lepas tu dia siapkan air untuk isteri dia pulak mandi.. tp, baju aq pakai sendiri la.. x kan tu pun nak dia buat kan.. then, bancuh susu dania.. bagi dania tdo pulak.. untuk farah, dapat susu ummie, lena la dia.. sementara tu dia panaskan tungku utk kembong perut farah and untuk ummie farah.. masuk tengah hari, dia masakkan nasi pulak, lepas tu dia gorengkan ikan untuk org pantang nie...

kalau dania tak tdo, dia la dok melayan dania.. and kadang2x kalau ada masa terluang dia akan sembang dengan farah.. berak dania semua dia yang uruskan.. rutin utk mandi petang family dia lebih kurang time waktu pagi.. start dari panaskan air sampai la bg cik dania tdo... tu tak campur kene buang pampers, beli barang lagi...  alhamdulillah.. berutungnya aq.. rasa nak hari2x macam boleh tak bie? hihi...

apapun, ayg nak ucapkan berbanyak terima kasih sebab bersabar dengan karenah bini awak yang sorang nie.. terima kasih sebab tak pernah merungut buat benda2x nie.. terima kasih sebab cuba jadi suami yang terbaik untuk diri.. terima kasih kerana menjadi abie kepada dua puteri kita.. terima kasih di atas pujukan tika terasa dengan mak and ayah.. terima kasih di atas segalanya.. harap kasih kita akan bertaut till jannah.. (,")


aminn...



0 comments: