view my entries with this:

Sunday, August 23, 2015

Assalamualaikum.. x de tajuk sebab saje x nak letak tajuk...

Apa nak citer malam nie? Hmm... aq letak tajuk kat sini la ek..

DI MANA HILANGNYA SENYUMANMU

aq nak cerita la pasal ni hari ni.. kalau di pk balik.. dulu selalu je senyum.. org selalu je tegur awet muda.. hihi.. so, pengajarannya kena la selalu senyum kan..

Tp bukan senang nak senyum sentiasa.. kalau dulu ye la.. masalah x de.. bukan la x de, tp x banyak.. and kalau stress je x perlu pk pasal org lain.. boleh cari inisiatif sendiri hilangkan duka.. g makan ke.. g jogging ke.. g shopping ke.. tp aq bukan jenis yg suka shopping utk hilangkan rasa stress.. kalau kat u dulu, bila stress je.. sama ada aq akan g jogging pkul 11 or 12  malam ataupun g ambik my favourite ball.. g aim kat tiang gol 100 kali sambil dengar mp3.. balik dah boleh senyum dah.. and yg paling best.. tdo la.. sebab tu la bila kita tengok baby, seronok je sebab muka bersih, muka senyum comey je.. kalau budak2x kan.. sebab pada tahap ni kita tak banyak masalah.. just pk diri sendiri je..

Tp, bila dah berkeluarga sendiri, banyak yg kita nak kena pk..pasal anak2x la.. pasal kewangan la.. pasal sikap org sekeliling la.. buat masa ni aq tak tau la nak hilangkan rasa x best ni.. kalau nak jogging pun x kena.. ye la.. x kan nak tinggal anak2x kot.. and nak tdo pun dah x boleh bila ada masalah.. memang x boleh tdo.. kenapa tah.. maybe faktor usia kot.. aq dah tua.. waa.... and sebab tu la mungkin muka dah x berseri macam dulu.. huhu..

Kalau korang pernah tengok org yg personaliti dia suka senyum.. mesti korang x sangka umur dia sebenarnya lebih tua dr usia sebenar.. and rasanya kalau org yg x pk pasal org lain pun awet muda jugak kot.. sebab senyum je.. hihi...

Apapun, aq harap life korang sentiasa happy.. and the last but not least.. selamat malam...

0 comments: