view my entries with this:

Wednesday, January 6, 2016

Macam mana nak buat tulisan titik untuk modul transisi


assalamualaikum korang...
sihat tak? harap korang happy je selalu...
so, start daripada hari nie, aq akan tukar ganti diri sebagai cikgu?
sorry la ek kalau ada yg anggap poyo ke apa ke?
dulu ganti diri "aq" digunakan sebab blog nie just perkongsian peribadi sahaja.. lagi-lagi ahli palapes pulak.. huhu... 
tp, sekarang nie cikgu rasa kena berubah sikit sebab professioan perguruan yng diceburi menyebabkan diri ini perlu memberi contoh yang baik kan...
so, beberapa perkongsian dengan guru dan anak murid juga dilakukan dalam blog nie.. oleh kerana itu, kata ganti diri akan ditukar kepada ustazah nad... sekian...

baik..baik.. habis bab tu...
kali nie, ustazah nak share pasal macam mana nak buat tulisan bertitik untuk murid tadika atau pre school atau tahun 1...
selalunya modul transisi yang guna tulisan nie...
sbb murid-murid pada tahap ie masih tak tahu mengeja atau baru nak berjinak-jinak.. jadi kita gunakan tulisan ini untuk membantu murid yang susah untuk mengeja...

caranya mudah je...
mula-mula, korang kena ada komputer dan internet...
korang google je pasal tulisan preschool
korang download and copy paste dalam folder font dalam komputer korang...
sapa yg tak faham boleh mesej di bawah ye...
ustazah cerita secara personal dengan korang...

Image result for font preschool

ha.. ni la tulisan yang ustazah maksud kan...
so, selamat mencuba ya...
sekian...


0 comments: