view my entries with this:

Wednesday, June 29, 2016

shopping baju raya jalan TAR, KL


Assalamualaikum korang..
Stress out.. stress betul. Sangat mencabar hidup ada baby ni.. mungkin kafarah kot.. harap2x ada la kebaikan atas semia yang berlaku...

Apa tidaknya.. ingatkan boleh la menyimpan tunggakan kali ni.. tp x de rezeki jugak..

1. Kereta ada masalah
2. Motherboard lappy suamo rosak
3. Skrin lappy ummie retak
4. Skrin phone abie pocah
5. Masuk umah
6. Nak raya pulak
7. Kena pulak jadi penyelaras ihya'
Allahu...
Terasa lelah ... lelah betul

Waa.. tp korang doakan la ye ada kebaikan dr semua ni.. mungkin rezeki aq kali ni utk org lain. Harap2x rezeki yg tinggal ni berkatlah.. 

so, dikesempatan ni jugak aq nak share pengalaman pertama shopping baju raya... eh, pengalaman pertama ke? kedua kot.. tp, dulu tak berasa sebab dalam pantang kan.. huhu...

so, en hubby ajak cari baju raya anak-anak kat jalan TAR, KL
kalau dulu tempat nie memang terkenal la untuk shopping raya... 
timing kali ni, kitorang pegi waktu malam disebabkan oleh cuaca, takut budak cenonet dua orang tu panas...
so, berlepaslah kitorang lepas maghrib.. tapi agak menghampakan jugak sebab waktu malam, butik or kedai pakaian tak bukak.. yang bukak cuma stall je.. and kebanyakan stall pulak, hmmm.. tak banyak choice la... yang ada pun aq tengok banyak stok lama.. memang ada stok baru tapi tak banyak... cuma 1 je benda best kat sini, harganya sangat lah murah. jubah lelaki yg cantik boleh dapat bawah 100 hinggit kat sini...

so, pusing2x just grab baju anak-anak je la sbb ummie dah kepenatan pusing2x dan berjalan... huhu..
so, tips untuk korang, kalau nak g cari baju raya yg havoc2x sikit pegila waktu siang time kedai pakaian bukak ataupun aq prefer g pkns daripada pegi jalan TAR nie,,, 

baju ummie, beli kat nilai square je.. sbb ekonomi tak menentu memang ummie beli yg on badjet je.. janji ada baju raya.. muahahaha.. abie pun kena paksa beli baju raya sepasang.. yeay... actually, en abg sorang ni demand sikit... nak baju lawo2x je, design cantik2x.. tp, apakan daya.. untuk bini tersayang, di turutkan lah jua... 

nak tau baju raya kitorang.. tunggu le lepas raya.. baru update entry baru... sekian.....




0 comments: