view my entries with this:

Wednesday, March 8, 2017

x dapat br1m 2017


assalamualaikum semua.. nak mencoret sikit je kat sini sebab tak de le banyak masa nak mencoret.. hahaha...

so, cerita pasal x dapat br1m.. menunggu duit tak masuk2x... tengok status masih dalam proses... pergi la ke pejabat lhdn... after ngomel2x.. dia kata dia akan cuba unlock password supaya kami boleh cek sendiri dari semasa ke semasa...

bila declare begitu, masih jugak x dapat bukak.. dia suruh pegi lhdn... so, apa fungsinya pegawai tersebut.. persoalannya kenapa dia x cuba on the spot tp suruh customer balik dulu.. boleh ke x boleh buat? then, keluar cerita ramia yg tak dapat br1m disebabkan ssm... sape nak jugak sila buat rayuan... sebenarnya ramai yg layak tp, tak dapat disebabkan kes terpencil yg x declare harta, yang layak but still dapat.. tp, secara keseluruhannya sebenarnya ramai lagi yg tak layak daripada layak...

actually, kalau status dan kompemkan sebab munasabab tak dapat, mungkin la boleh buat rayuan ke apa ke? tp, kes aq ni, status dalam proses memanjang.. nak buat rayuan pun x boleh... huhu...

suami dah lama berputus harap... and now aq juga tidak lagi menaruh harapan dekat br1m tu... ada rezeki Allah bagi la... sebagai motivasi.. berbelanja la sekadar yg mampu.. bila lihat org lain mewah.. cuba be positif sebab ramai lagi orang yang redha dengan kesusahan... syukurlah walaupun dapat makan nasi lauk telur hari2x sebab ada ramai lagi yg hanya dapat makan nasi dengan kicap sahaja.. kalau aq yg gaji something k ni pun sesak apatah lagi yang cuma 1000++..

apapun, sekiranya terdapat subjek yg tidak amanah dalam pengurusan harta kerajaan ini, aq doakan mereka tidak tenang di dunia dan di akhirat.. siapa nak belanja aq and family makan sangat2x di alu-alukan... hahahaha...

semoga rakyat malaysia tekal dan tabah dalam menghadapi ujian. Ingat, kita ada Allah... nak mintak, mintak la kat Dia sebab harta dalam dunia ni semua Dia yang punya. bye...


0 comments: