Monday, April 21, 2014

baHagikAn KK masaI pleasE....



assalamualaikum korang...
hmmm.. baru sampai ke sekolah after gi klinik...

hmmm.. aq rasa group nurse yg duty ambik darah hari nie paling x profesional sekali....
it's MGGT day...
so, org memang berlambak la kat makmal tu...
boleh pulak dok bersembang2x...
berapi je qu menunggu..
aq nak sarankan kat kementerian kesihatan negeri Joohor..
mintak bukak lagi satu cawangan klinik kesihatan kat kawasan nie...
x yah la masai nak dok menambung kawasan yg banyak mcm gitu...

bayangkan la nak tunggu turn tu...
para ibu yg peyut boyot2x tu sampai kene berdiri sebab tak cukup tempat duduk...
kesian aq tengok...
yg bwk budak, kalau jumpa doc... kene hari yg pact tu dari pkul 8 ... 1.30 ptg baru dapat jumpa doctor..
doc pown mesti kepenatan...
they need moral support jugak ape...
tu yg bila faced patient muka tak semesra muka doctor di klinik or hospital swasta...
budak apetah lagi...
kompem la meragam....

and kalau korang kene ambik darah sahaja...
kalau nurse desak gi awal pagi pkul 8...
and if, korang terlambat, biar la terlambat terus...
nak menunggu ambik darah sahaja pun nak kene tunggu 2 jam...
sangat membuang masa....
kalau nak cepat, datang before 8...
7.30 ke...
then, cepat la proses korang ambik darah...
key korang...
sabar itu separuh daripada iman...
daaa...



0 comments: