view my entries with this:

Sunday, April 20, 2014

korEan fOoDs vs Malays foOd...



assalamualaikum korang...
espeacially kepada peminat2x korean di luar sana...
hah... i juge peminat korean...
dramas la selalunya...
and kalau tengok channel entertainment diorang...
mcm best je...
lebih2x lagi kalau diorang jalan kat pasar..
toubbeke... korean rice cake tu...
lepas tu kate sedap2x...

alhamdulillah...
diberi kesempatan untuk berjumpa dengan kedai korea yg halal di shah alam...
Gangnam station nama kedai tu...
kalau korang carik kat gps kompem jumpa punyalah...
dekat ngan stadium, sebelah dengan kelab golf....
banyak kedai best kat situ...
ada kedai nasik arab...
steak... makanan melayu biasa... tutti fruitti...
tp, aq memang aim kedai korea tu la...

dalam hati teruja gile nak rasa kimchi macam mana...
so, qu order la tobbueki..


and kimchi stew...


so... sedap x?
kiki... aq tak pasti la utk org lain...
tp, bg aq sendiri...
x kene la kot dengan tekak nie...
sedap ;agi masak tomyam, sup ekor ke...
ngeh2x...
maybe sebab banyak sangat serbuk lada kot...
so, lepas nie tak teruja dah nak mkn korean food...
lalalalalaala~
tp, kalau org tanya... boleh la aq jawab dah rasa kan...
ngee...

or, kalau x pun, olah balik korean rice cake tu buat masak sos ke...
makan dengan kuah sate ke...
sedap la kot..
sebab kenyal2x gitu...
buat2x kudap2x memang masyuk...

apepun, sape teringin mkn makanan korean yg halal boleh gerak gi kedai tu...
but do not expect much la..
kalau saje nak jalan2x cari makan sambil merasa makanan korea...
buat suka2x... saje nak masuk dalam blog...
silakan....
so, till d next entry...
daaa...




0 comments: