Friday, June 27, 2014

saKiTnya saKiT bersAliN.....



salam alaik...
kite sambung citer ea...
masa kat hospital low risk putrajaya seksyen 8 tu...
doc cek 3 kali...
pagi, petang dengan malam...
petang tu, my usben sempat habiskan surah luqman utk aq ngan baby dengar...
daaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnn...
alhamdulillah... Allah permudahkan jalan sebab kalau boleh memang x nak doc laki yg cek buka..
alhmdulillah...
masa duduk kat situ, ad nurse yg tolong cek kan walaupun doc yg pantau aq dua2x guys...
dalam pkul 9 malam..after solat isyak...
nurse datang cek lg..
rupa-rupanya dah 5cm...
so, diorang pun buat preparation nak hantar g hospital putrajaya...

selingan..

Photo: Assalamualaikum... Hye.. Kite anak ummie ngan abie kite.. Umur kite br 3 arie.. Semalam asyik pakai baju boy je. Tp abie dh beli baju girl utk kite. Yeay!! Doakan kite jd anak solehah ea.... Ngee..

sampai kat hospital putrajaya, aq terus dimasukkan ke labour room...
x lama lepas tu, doc pakar datang...
comel sangat doctornya...
macam cina muslim... but malay...
tp, memang comel, sejuk je mate pandang x jemu...
hihi...
lepas doc check kondisi aq, rupanya dia terus pecahkan air ketuban..
baru la aq tau prosedurnya begitu...
then, dia tanya... nak ubat tahan sakit x or nak injection ape2x...
in my mind aq bayangkan... "owh, boleh manage kot sakit nie.. mak rilekz je anak lapan.. kalau dengar citer pun macam okay je kot"..
so, aq kate la tak kat doc tu... doc tu boleh geleng kepala...
tp, aq x syak ape2x lah kan...
selang beberapa minit lepas tu.. sakit contraction tu makin teruk...
aq jadi panik...
dah hilang rasa jati diri palapes tu... muaahahaha...
bila dah tak tahan sangat.. aq mintak nurse called my usben suruh masuk labour room tu...
ya Allah.. x sangka sakitnya sampai macam tu sekali...
aq try called nurse... x de pun yg datang...
then, my hubby masuk...
gumbira sikit rasa hati...
patutla doctor pakar tu dok geleng kepala...
memang sangat2x sakit...
nasib baik ada gas ape entah...
aq dok sedut gas tu la...
then, tenang kan fikiran...
baru kurang rasa sakit tu....
patutla Allah kurniakan syurga bagi ibu yg meninggal ketika melahirkan bayinya...
syahid.. kalau macam tu la sakit bersalin, sakaratul maut macam mana la agaknya kan...
memang terasa macam lepas tu x nak mengandung daaa...
huhu...

Photo: Garang betul muke adeq.. Si bulat.. Mate cepet..

after ambik gas tu..
aq tak berapa nak ingat sangat dah...
mungkin lali dengan gas tu...
yg aq ingat...
nurse cakap dah buka 8cm...
my hubby tolong alunkan zikir at me...
keadaan jd kecoh sikit...
aq pulak dah tak boleh nak tahan...
on 8cm tu jugak aq teran...
automatik... x leyh nak tahan sangat daaa...
rupanya terus je bukak 10cm...

Photo: Nasib abie bangun deq.. Kalo x jenuh ummie..

apepun, pada pkul 2222 my cute little gurl keluar...
lepas je keluar tu nurse show at me her sex...
owh, gurl ke?
terkesima kejap sebab ingatkan boboy..
hihi..
apepun, alhamdulillah.. of rezeki comel yg Allah bg padaku...
x kisah la boy ke gurl ke kan...
tengok je baby dah keluar.. sihat..
seronok je rase...

Photo: Abie bg kite kwn.... Kiki

nurse bg aq pegang kejap..
then diorang ambik bersihkan baby...

utk jahit tu... sakit jugak aq rasa..
tp, x sakit mcm bersalin la...
tp, aq still sedut gas tu jugak...
hahaha...

Photo: Kite baru lepas yak... Penat ummie kite nk tdokan balik... Sabar ea ummie.. Kite nk cepat besar nie..... Nnt boleh jaga ummie pulak.. Ngee..

alhamdulillah...
selamat...
bila dah selesai jahit semua..
my hubby amik baby..
azan dan qamatkan...
then, aq dapat rehat sekejap sebelum diorang suruh ready utk gerak gi seksyen 8 balik...

Photo: Assalamualaikum... Nama saya  nur dania imani bt mohhd firdaus... Saya tngah tunggu abie belikan sabun basuh utk baju saya... Boring2x.. Tertdo pulak.. Ngee.. Abie cepat balik tau.. Dania windu la kat abie...

malam tu y usben x dapat stay sebab dia x leyh temankan based on hospitals' regulation...
so, tinggal aq dengan baby...
baby sangat baik...
x bangun mintak susu pun sepanjang malam...
tdo je... so nice gurl...
esok pagi minum jap, tdo balik..
alhamdulillah.. dipemudahkan lg..

kalau nak diikutkan.. banyak perkara yg Allah pemudahkan utk aq sekeluarga...
start daripada x tau tanda sakit bersalin, tak lapor hospital but still dapat wad, yg periksa aq semua doc and nurse perempuan.. x de la buka aib kan, baby pun okay.. sihat and sangat baik.. x meragam...
alhadulillah...

esoknya, dah boleh discharge dah...
bil hospital pun x yah bayar..
x pasti la dia terlepas pandang atau ape.. tp, dia x suruh bayar and x call balik pun..
dipermudahkan lagi..
hamdna ila Allah..

so, aq dah selitkan antara my colection of my baby...


Photo: X sabar nk jumpa abie esok....

my husben and i named her as nur dania imani bt mohd firdaus
yg menggambarkan our light of believes that alwayz near us..
insyallah...

till d next entry...






0 comments: