view my entries with this:

Thursday, October 15, 2015

cara mudah bina teka silang kata..


assalamualaikum korang...
nak dipendekkan cerita.. jumaat nie aq kena sediakan teka silang kata berkenaan dengan maal hijrah.....
punyalah aq godeh en google...
x jumpa jugek...
frust je sebab yang keluar semuanya tak berkaitan dengan maal hijrah...
hmmm... hampir nak tension dah nie...
tp, alhamdulillah... diberi jalan oleh Allah...
tetiba terpk kat dalam kepala...
entah2x ada app yg boleh buatkan...
sekarang nie kan senang... para cendikiawan it kat luar sana dah rajin buat sistem and app yg memudahkan kita...

dan sekali lagi, bertanya dengan en google...
yeay.. jumpa...
alhamdulillah... dipermudahkanNya..

so, kalau korang ustazah.. nak buat pertandingan teka silang kata utk program israk mikraj ke, maal hijrah ke, maulidur rasul ke...
korang just sediakan jawapan dan soalan sahaja...
then korang pegi kat sini

 Image result for cartoon kawaii

semoga berguna ye ustaz ustazah....
hihi...
salam alaik...


div class='comments' id='comments'>

4 comments:

  1. Macam mana nak print kalau kita guna handphone ? Boleh print tak? Maaf sekadar bertanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang korang boleh buat just print screen. tu pun x boleh nak adjust. bila korang nak print using bluetooth printer, still kena alter sama ada nak bg center or sebagainya. so, kena print, edit and fotostat. kalau nak banyak la.. huhu..

      Delete
  2. Maaf bertanya. Kalau buat dekat phone then nak print macam mana ya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang korang boleh buat just print screen. tu pun x boleh nak adjust. bila korang nak print using bluetooth printer, still kena alter sama ada nak bg center or sebagainya. so, kena print, edit and fotostat. kalau nak banyak la.. huhu..

      Delete