view my entries with this:

Wednesday, December 23, 2015

bra? try kat luar je?


assalamualaikum korang...
alhamdulillah.. masih diberi nikmat untuk bernafas di atas muka bumi ini...
kali nie aq nak share pasal benda sensored sikit...
benda nie berkenaan dengan kedai yg rasanya semua org tau kot...
pasaraya Hari-hari.. selalu dengarkan... rasanya kalau org yg biasa-biasa macam aq nie, kedai macam nie famous lah.. sebab murah... tp, kalau mak-mak datin ke... kompem beli bra yg harga beratus2x.. and maybe siap tempah lagi.. hihi.. x pe lah.. rezeki masing-masing kan.. alhamdulillah.. dapat beli bra pun kira dah okay la... rasanya ada je rakyat Malaysia ni nak beli bra pun tak mampu.. sbb dok pk anak nak makan, nak sekolah.. lagi penting.. kan.. huhu..

pasaraya nie memang terkenal dgn barang murahnya.. kasut sekolah baru 25 hinggit.. tp, aq tak ingat jenama apa.. tp, okay la... boleh tahan harganya.. mampu la nak beli dalam zaman Malaysia sekarang nie...

hmmm... tp, satu benda yg aq tak berkenaan.. nak try bra tak boleh guna fitting room.. ya Allah.. bagi aq benda nie berkaitan dengan maruah seorang wanita jugak.. kalau kedai tu espeacially utk perempuan x pe.. nie semua jantina boleh masuk.. malunya rasa... ownernya mungkin non-muslim kot.. tu yg buat procedur mcm tu... and mungkin ada kes org dok try terus pakai.. tp, entah la.. aq masih tak berkenan sebab melibatkan maruah seorang perempuan... perlukah bahagian itu nak ditayang-tayangkan... haish.. sakit pulak hati kita pk....

so, solutionnya.. kalau korang nak pegi kedai2x yg macam nie... belajar siap2x korang pakai bra saiz apa..

rasa macam ada lagi satu la procedur yg aq tak suka.. haaa... dok melekat kat cutomer sebab nak kutip hanger pakaian yg customer nak beli... rasanya macam merimaskan.. kalau biasa2x x pe... nie macam taksub sangat nak ambik hanger dari customer... hmm.. perlu ke macam tu.. x pe lah... kedai korang, korang punya suka lah.. janji bahagia...

so, apa korang kena buat sekarang.. cari saiz siap2x tau.. dalam internet banyak je site yg ajar...
bye.. assalamualaikum...


0 comments: