view my entries with this:

Thursday, December 3, 2015

breastfeed? jealous ke?


assalamualaikum...
breastfeed? jealous ke?
mestilah jealous.. ada ke mommy yg tak nak breastfeed kan anak dia... for me, sebenarnya rasa leceh jugak tp bila anak-anak tolak, sedih kowt.. tak tau nak cakap macam mana...

for nia, she start susu formula when she was 3 month, after two or three month dia dah tak nak susu badan dah.. 
situasi farah pulak, masuk 3 bulan dia terus tolak susu badan. mengamuk-ngamuk dia.. paksa minum susu badan pun tak nak.. maybe dia rasa tak cukup ke, tak kenyang ke, tak sedap ke.. tak tau la..
jealous jugak tengok kawan2x breastfeed baby diorang. tp, x pe lah. rezeki masing-masing kan.. kalau nak touching sangat pun susah jugak.. tu yg bawak kepada terjun bangunan tu.. 

tp, aq perasan jugak... nurse pun x desak sangat dah sekarang kalau kite tak breastfeed sampai 2 years old.. maybe disebabkan oleh emosi ibu kan...

Image result for lactogen

nie susu farah..

Image result for lactogen

nie susu nia...

susu yg kitorang mampu nak bagi... alhamdulillah.. walaupun x semahal mana.. sampai sekarang ni tak de la masalah masa pakai susu lactogen nie..


jom minum syusu...


0 comments: