view my entries with this:

Wednesday, December 14, 2016

Tukar kad mydebit cimb



Assalamualaikum korang... Ooo patut la blog ada problem.. Nak berubah wajah rupanya... Okay.. Hari ni aq nak kongsi dgn korang tips nak tuko kad ke mydebit kad under bank cimb..

Mungkin disebabkan oleh pengumuman dalam berita oleh wakil cimb, hari ni.. Selasa after org cuti pada hari semalam.. Org berpusu pusu nak tuko kad cimb ke mudebit... Oh my... Aq datang 12.30 tgh hari.. Pukul 4.45pm baru selesai.. Berapa jam? 4 jam ko tunggu.. Ni yg x de masalah.. Kalau yg ada masalah mcm borang hilang ke apa ke.. Lagi la melampau nunggunya.. Sekarang ni pun, ada 400 ke 500 org lagi... Kalau sanggup tunggu, pihak bank akan tunggu sampai habis although dah malam.. Kalau customer x larat nak tunggu, balik je la.. Esok datang balik... Jadi, aq nak share beberapa tips kalau kiranya nak g buat kad mydebit.. Org crowded masyallah..

1. Pegi awal pagi. Kalau korang nak jugak pegi waktu petang, sedia la telekung and cari tempat ibadah yg membolehkan korang solat.. Sbb ada kes mak cik td x g solat sbb takut terlepas nombor...

2. Kalau terlepas no sbb buang air or solat.. X pe je.. Pegi je la buat apa yg patut dulu.. Then, g jumpa org yg manage pelanggan.. Dia akan tolong.. Tp, jgn bila dah dapat turn g keluar balik... Terlepas pulak nombor lg sekali...

3. X payah bawak anak kecik.. Kesian kat anak2x tu.. Kalau ad anak besar pun suruh la suami or isteri balik dulu ke.. Jalan2x dulu ke... Shopping dulu ke...

4. Kalau nombor korang 100 ke atas.. Boleh keluar dulu.. Anggarkan 1 jam untuk 100 org.. Padahal x sampai 100 pun sbb semua dok pakat balik x larat nak menunggu..

5. Dah habis semua, korang terus tukar no pin ye sbb kalau cimb valid 24 jam je...


6. Ramai kan. Bagi yg x boleh elak bawak anak or, x larat dah dek kerana diri mengandung... Mintak je la izin kat pegawai yg manage tu mintak izin cepatkan.. X larat nak menunggu dah..

Ni aq dok pk.. Kalau diorang ni kena stay sampai habis waktu maghrib.. Ya Allah.. Bala la agaknya.. Tp, semoga diorang sempat habiskan semua orang hari ni.. 

Kalau nak d pk kan.. Kalau berduit tu nak tuko after tarikh yg dia bg pun x pe sbb charge 12 hinggit lebih je.. Cuma, kad korang x boleh la nak pakai selepas tarikh yg ditetapkan.. Atm x leh baca kad lama katanya...

Harap entry ni dapat bantu korang... Till d next entry.. By the way, kepadatan manusia ni bergantung kepada bank.. Kalau bank nilai tu memang la full house.. Tu x semua stay tu... Bayangkan nak muat 400 org dalam tu.. Dengan bau masing2x.. Espeacially yg baru balik kerja.. Bertabah la.. Huhu.. Okay lah.. Harap dapat bantu ye.. Bye.. Salam alaik..

0 comments: