Friday, June 2, 2017

Ramadhan 1438H


Assalamualaikum  korang..
Wah, baru nak update blog? Kesian kat my bloggie nie.. Dulu ad lappy memang rajin mengupdate.. Bila dah x de lappy ni. Nak update macam x de mood sangat sbb update pakai phone lain rasanya dengan update dengan lappy.. Sape sama pendapat dengan aq angkat tangan.. Haa.. Kan..

So, hari ni dah 6 ramadhan. Busy since seminggu sebelum raya lagi. Kat sekolah memeng everyday ada program. Start dengan hari guru on 22nd mei sampai la 26th mei pelancaran maal hijrah. And now, nampak gayanya kawan2x cikgu dah aim aq as mc.. Lorh, mintak2x la ad org lain yg jd mc jugak. Boring lah kan org yg sama. Aq pun naik boring jugak.. Hahaha.. Tp, layankan saja lah..

And 1st ramadhan macam banyak sangat benda nak kena buat. Since gaji and tunggakan baru masuk. Baru la nak tengok2x proton tu.. Kena tukar tayar, servis, roadtax.. So, habis semua tunggakan guna utk benda2x ni. X do la saving.

Sampai hari ke 3 ramadhan aq dah x sabaq nak beli baju raya.. Berjalan2x la ke nilai 3 cari baju. Malangnya, baju anak2x je dapat cekup. Ummie dan abie yielek.. Tu pun x berkenan dengan warnanya.. Mau la ummie yg sorang ni tangkap lagi sepasang untuk budak2x tu..

Since keluar waktu siang.. Badan kakak nia dah jd tak stabil. Perangai pun menjadi sbb badan x berapa nak best.. X kuasa pulak ummie nak melayan. Tp kekadang kesian jugak. Hmmm.. And since 5th ramadhan kami dah start masak saje kat rumah.. Jd boring pulak dengan bazaar kan.. Lagi nikmat masak sendiri. Bak kata abienya...

And pagi ni tergerak nak masak nasi goreng je for sahur. Since nasi pun banyak lebih. Hmm.. Rezeki tu.. X luak makan smalam padahal kenyang yg amat. Abie try masak kasui thai.. X berapa menjadi. Ummie try ayam bakar thai.. Abie kata okay la.. Macam masak ayam utk nasi ayam yg sedap.. Ececeh.. Yg sedap tu, ummie tambah sendirik.
 Krik..krik..

Dan di kala ini, tngah menahan alahan
 Ya allah. Gatal gile idung. Resdung makin kuat kan.. Tp, masih boleh di layan.. Hahaha.. Okay la korang.. Sampai sini dulu la ye..




Riang terlebih princesses ni. Tak pe la nak.. Janji bahagia... So, jom.. Nak gerak abie bangun sahur.. Bye..



0 comments: