view my entries with this:

Friday, August 17, 2012

secret garden_korean drama



assalamualaikum kourank...
u all follow tak cerita "secret garden" at 8_tv...
so, kalau kourank x tengok..
try la tengok..
tp, macam tak best pulak sebab tengok dah kat tengah2x kan..
dah nak abis dah rasanya citer tu...
by d way, kalau kourank rasa macam nak tengok, just pegi dekat laman web "mysoju"..
rasanya ada kat situ...
aperpun, i cerita sikitlah perihal citer nie, key...


"secret garden"
by d way, it's a korean movie actually...
tp, kat dalam tv 8 tu dah di alaih bahasa ke bahasa cina..
(,")

citer nie pasal a handsome, rich guy (kim joo won) yg sangat paranoid dgn lif disebabkan kisah silam dia..
walaubagaimanapun... punca fobia tu dia tak tau datang dari mana coz dia dah forgot about insiden tu..
and family dia tak nak dia ingat pasal kejadian tu just explain tu him that it just a regular accident...
and dia nie sangat picky.. ye la.. anak org kaya kan...

by then, dia terjumpa dgn Gil Ra Im...
seorang gadis miskin yg dah kematian bapanya...
Gil ra Im nie tak mcm perempuan lain..
nak tunjuk betapa miskinnya dia nie sampaikan beg yg dah koyak pown dia pakai lagi..
and she's work at action academy sebagai pelakon lagak ngeri...
dah nak ditakdirkan...
Joo Won rasa ada yg speacial pasal Ra Im...
sesi mengenal hati budi dalam citer nie best la disamping lagu nie yg menyentap...
nangis i di buatnya...
sob..sob...
and paling interesting yg membuatkan citer nie quite different from the other stories adalah soul diorang boleh tertukar after minum air ape entah...
tukar soul macam mana?
maksudnya, lelaki tu masuk badan perempuan tu, and soul perempuan tu masuk dalam badan laki tu...
huhu...
sejak tu diorang makin rapat and be a couple...

however, his mother do not approve it coz she just a poor gurl..
and terbongkar pulak rahsia...
rahsia ape?
rupanya Ra Im yg selama nie hidup miskin sebab ayah dia mati...
ayah dia nie bomba...
and ayah dia mati time selamatkan Joo Won...

nak tau kesudahan diorang nie...?
jom layan sini...

so, selamat menonton...


0 comments: