Sunday, August 26, 2012

my_engagement...



assalamualaikum kourank...
hihi...
raye eid fitr part 2...
so.. 5 syawal 1433H bersamaan dgn 23 Ogos 2012, berlangsung la my engagement ceremony...
majlis secara simple nie berlangsung kat rumah aQ..
actually, pada mulanya aq andaikan x ramai yg ada time nie coz dalam perkiraan, just adeq, aq, kak da dgn family abg jat je yg ada...
rupanya semuanya memeriahkan suasana..
aq sendiri terkejut...
terima kasih dekat semua kakak-kakak, abg2x and adeq2x yg bersusah payah...
tidak lupa jugak kepada keluarga pak long aq...

pak long aq nie merupakan satu2xnya adeq beradik kandung belah mak..
so, family kitorang sangat rapat...
tp, disebabkan kesihatan, ingatkan pak long x dapat datang..
tengok2x, pak long la yg jadik org tengahnya...
and segala urusan pertunangan or majlis kawen adeq-beradeq aq, family pak long nie la yg banyak tolong...
syukran jazilan...

kakak pulak, dalam pantang pown tetap gagahkan diri balik rumah...
abg anang datang nun dari terengganu tu ha..
kesian diorang tak dapat penuhkan raye kat terengganu seminggu kat sana...
kak mai (kakak ipar) tetap tolong hias cenderamata although baby dia meragam...
kak shitah yg tngah pregnant pulak drive mewakilkan abg adie yg bekerja...
abg jat memang available sentiasa... walaupun appearance dia serious je dgn aq...
boleh pulak luangkan masa bawak aq shopping barang utk buah tangan...
kak da ngan kak dura (kakak ipar) sibuk kat dapur masak...
eijie yg x dapat cuti seminggu pada awalnya pown dapat stay till this morning baru dia balik...
adeq pown banyak sangat tolong...
my parent usah cakap la... dari segi kewangan dan persediaan...
diorang la yang handle..
aq jugak duduk rilex...
kak farhana pown boleh sampai jugak hari tu memeriahkan suasana...
syukran jazilan buat semua...
maaf menyusahkan dan berbanyak terima kasih a'ya ucapkan...
a'ya doakan semoga semuanya Allah balas dgn sebaik-baik balasan..
insyallah... ameeennnnn...

and buat family my fiance...
syukran jazilan sebab sudi datang ke pondok usang yg jauh tenggelam di perkampungan kelapa sawit nie..
sampai sesat2x...
hihi..
walau pada awalnya memang tak rancang ape2x...
namun adat dan adap masih tetap dijaga...
siap bersirih pinang..
subhanallah..
then, dapat hadiah lagi...
terima kasih ibu... canteq sangat jubah tu...
hihi..
(,")


hasil tgn kak mai, aq dan adeq...
lepas nie boleh buat utk kome pulak, key...
ngee...


ala tomey2x...
nama kitew athirah.. ibu kitew yg pakai tudung merah tu... hihi..
nama syaye pulak aimy.. ibu syaye yg berbaju biru... wweee....



cak!
my heart..
lalalalala~



chhhaaaakkk!!! baaaaaaaaaa......... hik2x..


berangkat pulang...



seri hari nie hasil tgn kakak ipar aq...
aq menurut perintah je...
huhu...
maluuuuuuuuuuuu..
thankz kak dura.. (,")





akhir kalam: 2 was my favourites'.. 3 was his and our prophets'.. August 2012 was just a month with joy where there conclude syawal... alhamdulillah for the plan from "the only One"... it just so wonderful thing to think.... that make me always smile.. thankz you Allah coz let me know him and make him a wonderful 'Adam' in my life... alhamdulillah ala kulli hal (,")..



div class='comments' id='comments'>

2 comments:

  1. Assalamualaikum kak nad cayang,,, thniah sebab berjaya memiliki hati insan bernama incik firdaus..hehe.. bila nak kawen??? leh la masyi datang umah akak.. akak jadi pengapit dyna kan nti...kita jumpa kat umah dyna yer....miss akak.. =)

    ReplyDelete