Thursday, August 1, 2013

macam maNa nAk buaT maYbanK2u..



assalamualaikum korang...
ada x antara korang yang berkeinginan nak buat maybank2u..?

so, arie nie aq nak ajar korang buat step by step..

step 1
korang gi mesin atm maybank yg paling dekat dengan korang...
masukkan kad.. after klik bahasa malaysia and masukkan no pin korang...
pilih maybank2u
pilih aplikasi maybank2u
masukkan 6 digit 
confirmkan balik 6 digit tu..
siap!

step 2
gi sini 
log in_pilih first time login
masukkan 16 digit kad atm
masukkan 6 digit yg korang masukkan kat atm
masukkan username 
masukkan password
klik ative
klik confirm

step 3
gi kat branch maybank
register no phone korang..
done..

ada blogger yg kata after step1 or 2 korang dah boleh buat urusan muamalat korang...
tp, tak leyh..
nak tak nak, kene register no phone korang jugak..
sebab nanti dia mintak TAC and TAC tu dia akan forward kat no korang...
selagi tak register nombor tak leyh la nak buat..
so, apepun... kene jugak pegi branch maybak terdekat..
harap maklum..

and dah berlaku banyak penipuan utk online banking nie..
so, dinasihatkan kepada korang...
kalau dapat ape2x email by maybank2u..
just x layan or delete or letak report je..
jgn reply ape2x key...
harap maklum..
sekian..
(,")



div class='comments' id='comments'>

2 comments: