Wednesday, October 29, 2014

Kuil hindu



bismillahirrahmanirrahim...
assalamualaikum korang...
sihat tak semua hari nie... harap korang sihat dan ceria selalu...
lenguh tangan masih terasa sebab ape?
sebab nurse dok cucuk nak ambik darah x kene urat... dalam jugak la jarum tu menusuk... tp macam x sakit sangat.. pelik pulak... hmmm.. ada org cakap, bila kite dah alami sakit bersalin, sakit kecik2x nie macam perkara biasa je... macam mana la reaksi mereka yg aq tengok time kene cucuk ngan jarum muka dok berkerut-kerut tu time bersalin... agaknya menjerit-jerit macam my neighbour labouroom.. huhu.. dari cara her husband speak macam indians...
tp, tu la.. masing-masing ada kaedah untuk tangani kesakitan, salah satu ya menjerit la kan.. ngeh..ngeh...

cakap pasal indian, aq teringat pasal agama hindu.. and bila berbicara berkenaan dengan agama hindu, aq teringat tentang banyaknya kuil yang terbina sekarang nie...
kalau diperhatikan dr KL central nak ke jalan hang tuah tu pun dah berapa bijik kuil di bina...
aq bukan prejudis pada agama atau bangsa tersebut.. tidak sama sekali.. sebab kalau nak kata tentang rosaknya moral bukan mereka sahaja yang berbangsa India yang teruk, those yg bergama Islam pun ada yang teruk.. sebab ape? agama hanya pada nama... begitu juga penganut hindu...

tp, dengan terbina banyaknya kuil kat Malaysia nie seolah-olah pemimpim tertinggi menggalakkan pembinaan kuil-kuil yang mana ia seolah-olah menyokong kepada penyekutuan Allah..
bukankah begitu?

0 comments: