view my entries with this:

Thursday, October 9, 2014

Nur Dania Imani nak dapat adeq



assalamualaikum dan selamat petang korang...
sape yang jumpa entry nie mesti tengah nak tau sangat2x macam mana ada anak rapat?
ataupun nak tau lepas keluar darah nifas nie common ke kalau tak keluar haid?
atau pun curious sama ada okay ke tak okay kalau anak still baby, makna kata baru habis pantang then mengandung lagi...

apepun, itulah yang terjadi kepada diri ini...
actually x bajet pun nak ada baby lagi dalam peyut nie..
tak ready pun lagi masa mula-mula dapat tahu...
kalau korang mengalami situasi yang sama, ape yg korang kene buat adalah open your mind, terima dengan hati yang terbuka..
redha dan bersyukurlah kerana ia adalah rahmat dan rezeki yang Allah kurnikan kepada korang...
alhamdulillah.. macam aq sendiri, ramai kawan-kawan yang bagi kata-kata semangat dan kata-kata positif berkenaan dengan anak rapat-rapat nie...

actually, apa yang terjadi?
hmmm... during ramadhan, darah nifas aq berhenti and aq sempat berpuasa selama seminggu and kemudian keluar darah semula..
tp, aq tak consider darah haid sebab lama jugak daripada kebiasaan iaitu lebih kurang 2 minggu..
ingat darah nifas jugak sebab selalunya my peod datang 7 hari je...

and then, dalam masa menjalani kehidupan as a new mom and ummie kepada Nur Dania Imani bt Mohd Firdaus nie..
just buat macam biasa la..
tak terdetik akan mengandung semula sebab merancang jgk...
tp, sampai satu ketika aq jadi curious sebab badan rasa x sedap..
tanda2x masa mengandungkan dania dulu pun ada jugak...
such as kuat makan, kuat tido, kuat kencing, kuat sendawa (means badan banyak angin), pening-pening kepala..
tp, dok relax je sebab memang x bajet pun nak pegnen lagi...
sebab x menyangka tu la aq dok pulun makan macam2x...
buah nenas tu entah berapa biji entah aq belasah...
nasib baik tak jadi ape2x...

dan oleh kerana curiosity yang melampau melandai diri..
aq mintak kat husband nak cek upt...
dapat la upt stick tu.. harga dia 11 hinggit lebeyh...
time cek tu, berharap sangat negative... tp, masyallah... tak sampai seminit pun dah keluar line kedua...
reaksi waktu tu: blur...
aq bgtau suami.. suami pun jadi blur.. hahaha...
and then, oleh kerana takut upt tu salah, kitorang beli yang digital (32 hinggit)..
and kalau betul pun, dapat la aq trace berapa minggu sebab aq dah lupa dah tarikh sebenar aq peod...
tp, at last tak dapat jgk nak trace sebab keputusannya adalah......

3-4 yg jugak bermaksud my kandungan dah 5 weeks or more...
ah.. sudah... so, nampak gayanya bila nak buat buku merah nanti kene la anggar2x je tarikh peod bila.. huhuhu...
and tngah menyediakan diri untuk di bebel oleh nurse...

apepun, doakan aq kuat ea...
sekarang nie asyik lemau saje..
huhu...
nanti aq update lagi..
bye..bye..





0 comments: