view my entries with this:

Sunday, July 5, 2015

tips simpanan pendidikan untuk anak



assalamualaikum korang...
hmm... sekarang ni asyik pk duit je.. padahal duit tu sementara kat dunia je.. tak bawak ke akhirat pun.. tp, untuk masa kini, aq tak boleh nafikan kepentingan duit...

oleh kerana aq bukanlah jenis orang yang menyimpan, jadinya aq pun ambil pelan takaful...

actually, kat sini ada  metode yg korang boleh guna untuk simpanan pendidikan anak-anak...
yang pertamanya korang boleh simpan dekat dalam bank yang tak guna kad atm macam tabung haji...
so, duit dalam akaun tu susah la nak dikeluarkan dan korang tak kan sewenang-wenangnya nak belanjakan duit tu.. benefit lain simpan dalam tabung haji... korang boleh daftar haji... kalau korang nak buat dengan tabung haji la... ngee... 

tp, bagi aq, aq ambik pelan takaful...
apa bestnya pelan nie, yang pertama saving la.. selagi tak capai tempoh matang memang tak boleh keluar duit...
second, aq tak payah nak risau bab sedekah.. sebab setiap bulan melalui pelan ni aq sumbangkan kepada tabung khairat dalam takaful.. seolah-olah setiap bulan aq bersedekah sama ada bulan puasa ataupun tak.. diam tak diam rupanya aq dah membantu orang lain melalui sumbangan tersebut.. kalau nak terima sumbangan tersebut, jom la join takaful.. 
dan lagi, aq juga dilindungi.. walaupun pelan tersebut untuk anak, tp, pelan takaful ni akan lindung aq dan anak aq.. two in one macam tu...
dan lagi, pelan takaful yang aq ambik ni adalah affordable untuk org macam aq yg mana rate dia serendah 70 hinggit je sebulan...

so, best kan.. haha... jom la ambik pelan pendidikan takaful ni.. berbaloi tau...

siapa yang rasa berminat untuk ambik pelan takaful ni boleh pm aq kat sini or email kat doubledeeya@gmail.com


0 comments: