view my entries with this:

Sunday, October 30, 2016

Modelling

Assalamualaikum korang... and kali ni nak share pengalaman hubby join bidang modelling.. eh, x sempat join pun lagi.. hahaha.. tp, rasanya ada kesudahan yg menggembirakan...

Pernah dengar agensi deballz... aq bukan nak kondem atau apa agensi ni.. tp, kalau saja nak cari side income guna cara ni.. without ada experince.. so, tak yah la.. tp, kalau betul2x berminat nak jadi model... so, korang boleh usahakan and ambik agensi ni as the first step...

Macam my hubby, dia just nak cuba dapatkam side income.. so, tanpa pengalaman dia pun mendftar... posing utk gambar sendiri tu memang aq tak kisah sbb benda tu memang mudah.. tp, kalau semata nak buat profile je nak kena bayar rm300++... aq rasa it was nonsense.. sbb aq tengok dia punya design senang je.. and utk every model guna background yg sama.. x kan la untuk just tukar gambar model, and nak letak kat web, bawak proposal utk dapatkan kelulusan drpd ketua department... aq rasa x perlu kot sampai nak kena charge 300++.. yg tu x campur kalau tangkap gambar kat studio dia.. lagi la banyak...

Casting memang banyak, tp belum tentu dapat role yg ada.. kos perjalanan pegi balik tu, kalau tak dapat role.. nak cekup duit kat mana pulak.. kita ni nak dapatkan side income.. tp, bg aq... hmmm.. macam x berbaloi je.. beside kitorang dah ad komitmen.. masa yg duperuntukkan bukannya time free.. kadang2x time kerja.. so, tak kan nak abaikan kerja utama utk kerja part time.. so, aq kata memang nonsen.. and the end.. leburlah 300 begitu sahaja... dan org yg manange adalah chinese.. berkat tak berkat tu rasanya diorang x ambik port pun..

Tp, kalau korang nak betul2x jd model.. mungkin boleh keluarkan modal sikit dulu.. and mungkin melalui agensi deballz ni boleh tolong korang... sekian...



Fikir baik2x ye before buat keputusan..



0 comments: