view my entries with this:

Monday, October 3, 2016

Taman burung kl


Assalamualaikum.. hai korang... eh, apa la yg abie, kakak nia anf farah buat tu?
Masa ni masing2x dah penat berjalan kat taman burung.. sebab pegi pun dah nak petang.. kitorang sampai dlm pkul 12 tgh hari.. dek kerana parking susah.. ramai no orang.. at last kitorang parking je kat galeri tun abd razak tu.. walaupun pada asalnya x boleh.. belasah je la sbb x de guard jaga pun.. tp, kalau korang parking kat situ.. kena jalan sikit la.. dalam berpanas2x tu.. berjalan la jugak budak berdua ni.. sbb keterujaan x dapat dibendung lg dah.. ye la.. dah sejam duduk dlm kete.. kebosanan melanda.. tu yg teruja nak berjalan tu.. muahahaha...



Dok sibuk suka ria dapat rehat. Kih..kih.. berpeluh habis time ni.. baru separuh jalan.. nak tak nak kena rehat jugak.. nasib baik x demam budak2x ni sebab berpanas.. kalau x abihla ummoe kena marah dgn mak tok...


Cak... kakak nia..


Cantik kan? Ada air terjun dalam taman.. kawasan ni utk burung vip je.. burung apa? Burung merak.. nia suka sgt burung merak ni.. sampai sanggup selit kepala kat tiang nak tengok merak..


Eh, ni burung vip ke? Vip kot sebab rasanya burung ni antara burung yg tertua kat sini.. first2x masuk ummie teruja tengok burung upih ni la .. bosar tul...



Nak kawan ngan flamingobke deq?


Merak favourite kakak nia...


Kan ummie cakap tadi. Selit kepala kat tiang...





Comelnya nuri ni...


Kalau korang nak pegi sini.. pada tahun 2016 ni.. harga dah naik drpd harga yg aq survey.. harga survey rm 25.. sampai sana kena rm27 per person... budak bawah 3 tahun tak kena bayar ye...

Nak tau tempatnya.. pakai waze je senang.. kawasan dia dkt dgn masjid negara.. taman orkid.. taman rama2x.. kat kl la semua ni... 

So, selamat berjalan2x korang.. till d next entry...



0 comments: